Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superman, la pamant - productie autohtona

ro

22 Sep, 2009 03:30 1295 Marime text

Tizul supereroului American, un tânăr în vârstă de 20 de ani, cunoscut în Constanţa ca făcând parte din rândul persoanelor fără adăpost, a ajuns la spital cu o plagă tăiată, după ce a fost înjunghiat de personajul negativ, în varianta autohtonă a poveştii - un prieten de pahar. Superman a căzut la pământ în încercarea eroică de a-şi salva iubita ameninţată că va fi violată.

Personajele principale

Scenele filmului produs la Constanţa s-au succedat în noaptea de duminică spre luni, în zona Sala Sporturilor din oraş. Eroul - Velcu Superman, în vârstă de 20 de ani, este un personaj cunoscut trecătorilor din centrul oraşului, întrucât îşi duce zilele sub cerul liber şi îşi petrece nopţile într-un adăpost improvizat. Tânărul şi-a pierdut tatăl în urmă cu mulţi ani, iar mama sa este grav bolnavă. O parte din viaţă şi-a petrecut-o la adăpostul pentru copiii străzii finanţat de fotbalistul român Gică Hagi, iar cealaltă sub cerul liber.

Răufăcătorul - Aurel Sava, în vârstă de 36 de ani, este un prieten de pahar al tânărului şi, într-o altă ordine de idei, protagonistul unei tentative de sinucidere petrecute în urmă cu un an. Aurel Sava se află în evidenţa poliţiştilor Secţiei 3 Poliţie Constanţa de anul trecut, după ce, pe 12 decembrie 2008, a dispărut din incinta Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, unde era internat cu o intoxicaţie medicamentoasă. Bărbatul a încercat atunci să-şi pună capăt zilelor înghiţind un pumn de Diazepam.

Conflictul

Mărul discordiei dintre cei doi năpăstuiţi ai sorţii a fost băutura, pe care Aurel Sava a consumat-o în exces. După prea multe pahare de vodcă, reminiscenţele din trecut şi-au făcut apariţia şi bărbatul a început să-i reproşeze amicului nemulţumirile sale, pe un ton agresiv. Iniţial, Superman nu i-a dat apă la moară şi a încercat să plece către adăpostul improvizat unde locuieşte împreună cu soţia sa, situat în apropiere. Enervat la culme că a fost ignorat de interlocutorul său, Sava s-a ţinut după el şi a continuat cu ameninţări, de data aceasta, într-un punct dureros, la adresa soţiei tânărului. După ce a ripostat, încercând să-şi apere consoarta, conflictul verbal a luat amploare şi a degenerat în violenţă fizică. Sava a scos un cuţit pe care îl purta la el şi l-a înfipt în umărul prietenului său. Scenele s-au derulat chiar sub ochii soţiei tânărului, care se afla în proximitate. Speriată, femeia a luat-o la fugă pe stradă pentru a cere ajutor, întrucât nu avea nici măcar un telefon de la care să poată chema ambulanţa.

Punctul culminant

După minute în şir în care a zăcut în stradă plin de sânge, bărbatul a fost ajutat, în cele din urmă, de mai mulţi taximetrişti din zonă şi transportat la Urgenţa Spitalului Clinic Constanţa. Medicii spun că pacientul a suferit o plagă tăiată în zona umărului drept, însă se află în afara oricărui pericol. Superman a primit îngrijirile de care avea nevoie şi nu a rămas internat în unitatea sanitară constănţeană, fiind-ui prescris tratament ambulatoriu.

Deznodământ

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Constanţa, cei care s-au deplasat la faţa locului pentru a investiga agresiunea, spun că au fost sesizaţi în jurul orei 22.00, de o persoană care i-a anunţat că la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Constantin Brătescu a izbucnit un scandal între doi oameni ai străzii. Oamenii legii au pornit pe firul evenimentului, însă nu au deschis o anchetă penală, întrucât se pare că Superman l-a iertat, în cele din urmă, pe amicul său şi nu a mai depus plângere împotriva acestuia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redivivus 22 Sep, 2009 04:39 Reportajul ne aminteste de fapte asemanatoare care se petrec in partidele romanesti,in parlament si guvern, asocierea dintre boschetari si cei din institutiile de mai sus,nefiind deloc intamplatoare. Doar ca exista o deosebire;politicianistii se injunghie pe la spate,dupa care se impaca seara la un pahar de sampanie.