Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 10 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Mariana Cotoi, fosta șefă de la Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA, ar fi fost reținută de DNA pentru fapte de abuz în serviciu

ro

10 Oct, 2024 13:49 255 Marime text
DNA


Fosta șefă de la Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA, Mariana Cotoi ar fi fost reținută, miercuri noapte de anchetatorii DNA care o acuză de fapte de abuz în serviciu, potrivit știripesurse.ro.

Potrivit acestora alte trei persoane ar fi fost reținute alături de aceasta în legătură cu delapidarea societății cu capital de stat fondată în vremea fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Aceleași surse afirmă că dosarul ar avea la bază o serie de denunțuri depuse de persoane fizice, întreprinzătoare, care s-au „lovit„ de mecanismul infracțional presupus dezvoltat de către fosta șefă a centrului înființat în vremea liderului PSD Liviu Dragnea.

Concret, transmit sursele arătate,  în 11.07.2024, la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA ar fi fost înregistrate denunțurile a două persoane, soș și soție, cu același conținut, prin care s-a solicitat efectuarea de cercetări față de Cotoi Mariana, persoană care în anul 2023 a ocupat funcția de director general al Societății Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA” - S.A., și a unui administrator al unei societății, „sub aspectul unei situații de fapt care ar putea fi calificată juridic ca realizând elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit„.

În esență, arată sursele citate, din cuprinsul actului de sesizare rezultă că, „în anul 2021, a fost înființată societatea ....  care și-a desfășurat activitatea în domeniul prelucrării, conservării și comercializării cărnii„ iar societatea a avut ca administrator statutar pe ...., însă în fapt, conducerea societății ar fi fost desfășurată de soțul acesteia, respectiv ...” .

„La începutul lunii ianuarie 2023, în contextul comerțului cu carne pe care îl desfășura, ..... l-a cunoscut pe ....., administrator al societății....., care după câteva zile de la inițierea colaborării între cele două societăți, i-a propus primului să se ocupe de vânzarea produselor societății ...., în schimbul unii comision din valoarea facturii, precum și închiderea punctului de lucru pe care îl avea deschis societatea ...., vânzarea utilajelor acestei societăți către .... și mutarea activității la aceeași adresă unde funcționa și cea din urmă societate, propuneri ce au fost acceptate de către Jurcă Marius”, mai arată sursele menționate.
 
Citește articolul integral pe știripesurse.ro.

Amintim că ieri, 9 octombrie 2024, Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat  60 de percheziții la persoane din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Giurgiu, Constanţa, Iaşi, Timiş, Caraş-Severin, Cluj, Bihor, Maramureş şi Arad într-un dosar în care se investighează infracţiuni de abuz în serviciu în perioada 2023 - 2024, au precizat pentru agerpres.ro, surse judiciare.

Perchezițiile au avut loc în Capitală şi în mai multe judeţe din ţară în legătură cu activitatea Casei de comerţ Unirea, instituţie aflată în subordinea Ministerului Agriculturii.

Sursele judiciare au precizat că prejudiciul în acest caz se ridică la suma de 40 de milioane de lei.


Citește și:
SursePercheziții DNA în țară și la Constanța în legătură cu activitatea Casei de comerţ Unirea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii