Suspect reținut pentru fapte de corupție. Ar fi cerut diverse sume de bani pentru a interveni pentru funcționari publici
Suspect reținut pentru fapte de corupție. Ar fi cerut diverse sume de bani pentru a interveni pentru funcționariConform unui comunicat al DGA, până în prezent, din materialul de urmărire penală administrat în cauză, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în cursul perioadei decembrie 2021 - ianuarie 2022, inculpatul ar fi pretins și primit de la o persoană suma de 1.000 lei și ar fi pretins de la acesta încă 500 euro, în schimbul facilitării angajării acesteia pe un post de conducător auto la nivelul Instituției Prefectului - Județul Maramureș sau la Direcția Regională de Informații Maramureș.
Totodată, ar fi pretins și primit de la o altă persoană, care avea dreptul de a conduce suspendat anterior pentru o perioadă de 90 de zile, pentru comiterea unei abateri la regimul rutier, suma de 500 euro, promițându-i în schimb că va interveni pe lângă funcționari M.A.I. în scopul anulării sancțiunii și restituirii permisului de conducere auto.
De asemenea, a pretins de la alte două persoane suma totală de 4.000 euro, din care a primit ulterior 1.700 euro, promițându-le în schimb că va interveni pe lângă funcționari M.A.I. în scopul promovării frauduloase a examinărilor subsumate obținerii dreptului de a conduce autovehicule.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte doua persoane.
„În context, precizăm faptul că, la data de 02.02.2022, ofițeri de poliție judiciară cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş și Serviciului Judeţean Anticorupţie Sălaj, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat un număr de două percheziţii domiciliare, dintre care una în județul Maramureș (cu sprijinul unei echipe de intervenție din cadrul I.P.J. Maramureș - Serviciul de Acțiuni Speciale) și una în județul Sălaj, context în care au fost identificate și ridicate înscrisuri de interes, sume de bani și alte bunuri de interes pentru cauză.
Ofițerii anticorupție au beneficiat de sprijin din partea I.G.P.R. - Direcția de Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au precizat reprezentanții DGA.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp