Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tandemul "Lotus - Turnu Severin" conduce RADET-ul

ro

19 Mar, 2005 00:00 1149 Marime text

Concurs cu cantec la regia de termoficare

Numirea prin concurs a noului director de productie din cadrul RADET Constanta a nascut banuieli * Cu toate ca legal ar fi fost indeplinite cerintele in ceea ce priveste organizarea concursului, au existat totusi cateva aspecte care au fost ignorate de organizatorii concursului * Castigatorul postului de director de productie este un concitadin de la regia "Lotus" din Drobeta -Turnu Severin al directorului Ilie Rachieru

Luna martie a debutat cu iures mare in curtea RADET Constanta si se pare ca o va tine tot asa. La inceputul lunii, peste 500 de sindicalisti au protestat impotriva modului in care directorul institutiei, Ilie Rachieru isi face datoria, acuzandu-l de incalcarea flagranta a contractelor colective de munca, neplata banilor pentru orele suplimentare, precum si de amestecul institutiei in viata politica constanteana. Discordia aparuta in ultimele luni intre Ilie Rachieru si angajatii RADET a provocat numeroase controverse si a afectat reputatia directorului. Ultima exceptie de la regula comisa de Rachieru si sesizata imediat de angajatii RADET este legata ca organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director de productie in cadrul RADET. La suprafata, toata chestiunea s-ar incadra partial in limitele legii, pornind de la anuntul in presa si pana la sustinerea concursului. Dar la o cercetare mai amanuntita au fost constatate nereguli care, in opinia unora dintre candidati la functia amintita, au rolul de a intari convingerea generala ca acel concurs ar fi fost aranjat.Daca organizatorii concursului pentru ocuparea functiei de director de productie sustin ca din punctul lor de vedere totul a decurs legal, in schimb au aparut o serie de contestatii care sustin ca deliberat au fost omise informatii, considerate de unii ca foarte importante, care nu au fost aduse la cunostinta celor care au intentionat sa candideze la acea functie. In primul rand concurentii nu au fost informati care este tematica de examen. Aceste chestiuni sunt elemente obligatorii care trebuiesc aduse la cunostinta oricarui candidat indiferent de domeniul care face obiectul examinarii. In cazul RADET, informarea referitoare la examen a fost redusa doar la o bibliografie destul de vasta.Un alt aspect ciudat l-a reprezentat comisia de examinare care a fost compusa din sefi de servicii, care in opinia multora, nu ar fi avut competenta sa testeze viitorul director de productie. Normal ar fi fost ca din comisia de examinare sa faca parte in primul rand administratorul principal al RADET care este Primaria Constanta.

Cu creioane colorate..

Concursul de ocupare a functiei de director de productie la RADET Constanta a fost organizat in ziua de 21 februarie a.c. Pe lista de candidati inscrisi s-au aflat cinci persoane, la examenul scris prezentandu-se doar patru. In comisia de examinare s-au aflat directorul general Ilie Rachieru, directorul tehnic si economic- Enache Gheorghe, seful oficiului juridic-Nicolae Goga si o secretara. Testul scris a constat in patru intrebari in care se solicita tratarea sistemelor centralizate de termoficare, cu scheme si descrieri, instalatii de automatizare dintr-un punct termic oarecare si un subiect care viza opinia personala a candidatului vizavi de optimizarea managementului RADET din punctul de vedere al unui director de productie. Cea mai buna lucrare a avut-o Valentin Ghiga, concitadin de-al lui Rachieru, un relativ proaspat angajat la RADET, sosit de la Drobeta Turnu-Severin. Angajatii RADET sustin ca Ghiga ar fi fost adus expre de Rachieru la Constanta pentru a-i fi, cum se spune, "mana dreapta". Intrebat de reporterii nostri despre prezenta lui Ghiga la RADET, Rachieru a afirmat ca pe acesta nu l-a adus el de la Drobeta, si ca prezenta lui la Constanta nu ar avea nici o legatura cu vreo interventie personala de-a lui Rachieru. Cu toate acestea, imediat dupa ce Ghiga a sosit de la Drobeta, a fost angajat la RADET direct in functia de sef de sectie. Tot Ghiga a avut si cel mai bun punctaj obtinut la interviul sustinut in fata aceleasi comisii de examinare. In consecinta, Ghiga a castigat postul de director de productie. Interesant este faptul ca fostul sef de sectie a cazut pe subiect. Mai ales la proba scrisa el a atins succint toate cele patru puncte, schemele instalatiilor fiind colorate cu pixul rosu, iar descrierile automatizarilor fiind facute la marele fix. Subiectele testului scris au fost concepute de directorul tehnic Petronela Grigorescu si de directorul economic Gheorghe Enache. Surse, posibil rautacioase, din cadrul RADET au lansat zvonul conform caruia, actualul director de productie ar fi aflat din timp subiectele de examen, numirea acestuia in functie prin organizarea unui examen, fiind doar o formalitate. De altfel, la RADET mai sunt si alte cateva cazuri de drobeteni, cunoscuti de-ai lui Rachieru, care sunt incadrati in functii bune, doar pentru ca se trag din acelasi oras cu directorul general.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii