Tîrpan şi Pamfile Cu ce averi se pleacă la pensie din Poliţia Constanţa (documente)
Tîrpan şi Pamfile Cu ce averi se pleacă la pensie din Poliţia Constanţa (documente)Cotidianul ZIUA de Constanţa continuă prezentarea ultimelor declaraţii de avere completate de şefii din Poliţia de la malul mării, înainte ca aceştia să iasă la pensie
Dacă ar fi să dăm crezare celor consemnate în declaraţiile de avere, documente postate pe site-ul oficial al Poliţiei Române, comisarul-şef Mihai Tîrpan, fostul adjunct al Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa, a ieşit la pensie cu o avere mai mare decât cea a comisarului-şef Florian Pamfile, fostul şef al Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Constanţa. De altfel, Tîrpan a devenit, vrând-nevrând, şeful Poliţiei Transporturi Constanţa. Concret, imediat după scandalul în urma căruia şeful Poliţiei Transporturi, comisarul-şef Ioan Bucur, a fost demis şi închis pentru mită, funcţia a fost preluată de comisarul-şef Tîrpan.
Pe data de 25 mai 2099, comisarul-şef Mihai Tîrpan a declarat, în calitate de adjunct al Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa, că deţine, din anul 2006, în localitatea Ovidiu, un teren agricol în suprafaţă de trei hectare. Datele oficiale mai arată că terenul cu pricina avea o valoare impozabilă, la data completării declaraţiei de avere, de 350 de lei, modalitatea de dobândire fiind „cumpărare". În ceea ce priveşte clădirile, comisarul-şef Târpan a menţionat un apartament, bun dobândit în anul 2000, prin cumpărare. Declaraţia de avere completată de fostul adjunct al Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa mai informează că Mihai Tîrpan deţinea, în 2009, un Volkswagen Golf, fabricat în 2003, şi o Dacia 1310 fabricată în 1996. Fără bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, şi nici obiecte care fac parte din patrimoniul naţional sau universal, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro, comisarul-şef nu avea, cel puţin în 2009, tractoare, maşini agricole, şalupe şi nici iahturi. Cel care a stat pentru o perioadă în fruntea Poliţiei Transporturi Constanţa a mai consemnat, în declaraţia de avere din 2009, că nu are cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoarea de piaţă, din partea unor persoane, organizaţii, societăţi comerciale, regii autonome, companii/societăţi naţionale sau instituţii publice româneşti sau străine, inclusiv burse, credite, garanţii, decontări de cheltuieli sau alte asemenea, a căror valoare depăşeşte 300 de euro. Comisarul-şef Mihai Tîrpan nu avea, în 2009, conturi ori depozite bancare, însă în 2006 a contractat un credit bancar în valoare de 15.000 de euro, bani pe care trebuie să-i înapoieze până în anul 2016. De menţionat că Mihai Tîrpan era membru al Corpului Naţional al Poliţiştilor şi al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor. Comisarul-şef Florian Pamfile, fostul şef al Serviciului de Investigaţii Criminale din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, a menţionat, în declaraţia sa de avere, că nu are în posesie terenuri, însă deţine două apartamente, bunuri dobândite în 2001 şi 2009, în suprafaţă de 160 de metri pătraţi. Pamfile avea în parcare un Volkswagen, fabricat în 2002, şi un BMW, fabricat în 2004. Fostul şef al Serviciului de Investigaţii Criminale nu a completat nimic în spaţiul destinat bijuteriilor, bunurilor mobile a căror valoare depăşeşte 1000 de euro, activelor financiare şi plasamentelor. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi în categoriile destinate datoriilor, cadourilor şi veniturilor. Comisarul-şef Florian Pamfile nu era, cel puţin în 2009, asociat sau acţionar de societăţi comerciale, companii/societăţi naţionale, instituţii de credit, grupuri de interes economic, ori membru în asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp