Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:05 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate drumurile duc în justiţie „Proscrisul" Poliţiei Transporturi, Feraru, la recurs cu Ţarălungă (Document)

ro

25 Oct, 2011 01:00 3427 Marime text
Feraru-FeraruAdrian.jpgÎncă de la prima înfăţişare, instanţa a judecat cererea poliţiştilor de frontieră şi, după ce a amânat pronunţarea pentru o săptămână, s-a decis „la foc rapid" respingerea cererii ca nefondată, prin hotărârea 1494/2011

Izgonit, metaforic vorbind, din rândurile Poliţiei Transporturi Constanţa după ce şi-a dat prietenul şi, totodată, superiorul, pe mâna Anticorupţiei şi primit cu braţele deschise, tot metaforic vorbind, în sânul Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisarul Adrian Feraru, avansat între timp la gradul de comisar şef, pare să fi rupt lanţul de iubire şi cu această instituţie. După ce a dat în judecată Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, alături de fostul şef al Grupului de Nave Constanţa, Nicuşor Ţarălungă, comisarul şef Feraru, în prezent lucrător al Grupului de Nave Mangalia, a avut parte de o dezamăgire la Tribunalul Constanţa, după ce judecătorii acestei instanţe au respins acţiunea. Hotărârea a fost atacată în recurs.

Decizia a fost luată în dosarul cu numărul 2869/118/2011, unde Feraru, împreună cu Ţarălungă, dar şi alţi poliţişti de frontieră constănţeni au chemat în instanţă Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, surse neoficiale vorbind despre faptul că la mijloc ar sta anumite drepturi băneşti despre care reclamanţii considerau că nu le-ar fi fost acordate, deşi li s-ar fi cuvenit. Foarte interesant, încă de la prima înfăţişare, instanţa a judecat cererea poliţiştilor de frontieră şi, după ce a amânat pronunţarea pentru o săptămână, s-a decis „la foc rapid" respingerea cererii ca nefondată, prin hotărârea 1494/2011. Nici poliţiştii nu s-au lăsat însă mai prejos şi au declarat recurs împotriva hotărârii judecătorilor. În aceste condiţii, dosarul urmează să fie înregistrat pe rolul Secţiei contencios administrativ şi fiscal al Curţii de Apel Constanţa.

Cât avea Feraru în iunie 2011

În altă ordine de idei, este de menţionat că actualul comisar şef Feraru şi-a publicat declaraţia de avere pentru anul 2011, menţionând în documentul oficial că este şef mecanic la Grupul de Nave Mangalia - MAI 1103. În „parcul auto" al celui care l-a dat pe mâna DGA-ului pe fostul şef al Poliţiei Transporturi Ioan Bucur se regăsesc o Dacia şi un Mercedes fabricat în 1987, în timp ce datoriile sale se ridicau la 7.000 de dolari, fiind vorba despre un credit contractat în 2006 pentru cinci ani. În calitate de ofiţer al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisarul şef Adrian Feraru a realizat un venit anual de 21.347 de lei, în timp ce soţia sa a contribuit la bugetul familiei cu suma de 19.914 lei. Conform declaraţiei completate în iunie 2011, comisarul şef nu are alte active financiare, plasamente directe, investiţii sau surse de venit.

Scandalul „mita la superior"

feraru-SediuIJPFCta1.jpgAmintim că Feraru a devenit un aşa-numit „proscris" al Poliţiei Transporturi după ce, în urmă cu patru ani, l-a denunţat pe superiorul său, comisarul şef Ioan Bucur, pentru că i-ar fi cerut mită. La vremea respectivă, Feraru era comisar în cadrul Biroului Poliţiei Port Constanţa, iar pe Bucur l-a reclamat la Direcţia Generală Anticorupţie pentru că, susţinea el, i-ar fi cerut 1.000 de lei sau de euro (nici el nu era lămurit) în schimbul unei presupuse intervenţii favorabile în comisia de disciplină care îl ancheta pe Feraru. De menţionat că, la rândul său, Feraru era cercetat de comisia de disciplină în legătură cu un scandal izbucnit în presă la vremea aceea. Gurile rele au spus la momentul respectiv că Bucur ar fi fost moneda de schimb pentru Feraru. Fostul şef al Poliţiei Transporturi Constanţa şi-a pierdut funcţia, statutul şi libertatea, ofiţerii DGA declarând că l-au prins în flagrant în timp ce primea suma de 1.000 de euro de la Adrian Feraru. Pe tot parcursul procesului, Ioan Bucur s-a declarat nevinovat, afirmând că banii luaţi de la Feraru reprezentau restituirea unui împrumut. Judecătorii constănţeni, dar şi magistraţii Curţii Supreme a României l-au găsit însă vinovat şi l-au condamnat la un an de închisoare cu executare. După şapte luni de arest, fostul comisar şef Ioan Bucur a părăsit detenţia, pentru bună purtare. La rândul lui, la scurt timp după scandalul cu mita superiorului său, comisarul Feraru a părăsit Poliţia Transporturi, fiind încadrat la Poliţia de Frontieră Constanţa. În prezent, s-ar părea însă că şi actuala instituţie în care şi-a găsit locul după scandalul de corupţie nu-l mai mulţumeşte.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii