Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tobă - „Nu ştiam de examen" Patru comisari-şefi se luptă azi pentru şefia Gărzii de Coastă

ro

29 Jan, 2013 21:52 3604 Marime text
garda__Garda_de_coasta.jpgLa sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră va avea loc azi concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Gărzii de Coastă. Cotat la bursa zvonurilor drept viitorul şef al poliţiştilor de frontieră din Constanţa, comisarul-şef de poliţie Adi Traian Octavian Tobă, fostul inspector-şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, ne-a declarat că nici nu ştia de concursul de azi. În schimb, Cristian Rogojanu, actualul şef al Gărzii, spune că ia în calcul participarea la concurs.

Garda_Rogojanu_Cristian.jpgOficialii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră ne-au precizat că şefia Gărzii de Coastă a stârnit interesul a patru comisari-şefi. Este de aşteptat ca azi, în jurul prânzului, să se anunţe un posibil câştigător al concursului. Conform datelor oficiale, viitorul şef al poliţiştilor de frontieră trebuie să aibă, printre altele, cinci ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei şi să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare ori pus la dispoziţie, să nu se afle în curs de urmărire penală, să fi obţinut în ultimii 3 ani calificativul de cel puţin „Bine" la evaluarea de serviciu pentru poliţişti, respectiv „foarte bun" la aprecierea de serviciu pentru cadrele militare, să aibă 3 ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI, să aibă 10 ani vechime în muncă, din care 5 ani în MAI şi să aibă gradul profesional minim comisar-şef de poliţie. Concursul va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu pe subiecte profesionale. Contactat telefonic, Adi Traian Octavian Tobă, fostul inspector-şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, ne-a precizat că nu mai este interesat de comanda Gărzii de Coastă. Amintim că, tot la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră va avea loc, pe data de 11 februarie, concurs pentru ocuparea postului de director adjunct la Garda de Coastă, cu personal recrutat din sursă internă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Burcea 30 Jan, 2013 08:52 Va spun eu ca am visat un director in persoana lui A O Toba ce mare lucru ce știe tot IGPF nu știe Toba poate a vrut sa spună ca nu a avut timp sa învețe ca nu se încurajat de .......