Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tomescu se simte persecutat de Cristel

ro

19 Feb, 2009 03:19 2488 Marime text
Lucian Călimărea, Petrică Tomescu şi Cristian Gherghişan, dar şi Cristian Marian Gheorghiu au fost audiaţi, ieri, de judecătorii Tribunalului Constanţa. „Cristel are ceva personal cu mine, căci orice i se întâmplă pe stradă, mă scoate pe mine vinovat", au fost cuvintele lui Tomescu.

La mai bine de un an şi jumătate de când dosarul în care Călimărea, Tomescu şi Gherghişan sunt judecaţi pentru tentativă de omor calificat a ajuns pe rolul instanţei, Tribunalul a reuşit, în cele din urmă, audierea celor implicaţi. Dis-de-dimineaţă, Lucian Călimărea, zis Călin Nebunul, Petrică Tomescu, zis Frumuşelul, şi Cristian Gherghişan şi-au făcut apariţia la Palatul de Justiţie. Pus din nou la patru ace, cu ţepi şi o eşarfă roz la gât, Tomescu părea hotărât să facă senzaţie printre magistraţi. La fel de punctual s-a dovedit a fi şi Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, care s-a constituit parte civilă în dosar. Toţi un zâmbet, cetăţenii în discuţie păreau încredinţaţi că s-au prezentat la Tribunal pentru o nouă amânare în dosar. Şi nimeni nu ar fi putut să-i condamne pentru această atitudine, din moment ce dosarul a fost înregistrat la instanţă pe 31 iulie 2007, iar până în prezent, cercetarea judecătorească bătuse, efectiv, pasul pe loc.

Audieri surpriză


Acuzaţii, dar şi victima, au avut, însă, parte de o surpriză. Instanţa a respins excepţia invocată de apărare cu privire la legalitatea actului de sesizare a instanţei şi a decis audierea părţilor implicate. Cum era de aşteptat, Călimărea, Tomescu şi Gherghişan au negat acuzaţiile ce li s-au adus şi s-au declarat total nevinovaţi. Primul care a răspuns întrebărilor magistraţilor a fost Petrică Tomescu, iar potrivit variantei sale, atacul din strada Atelierelor ar fi fost provocat, de fapt, de Cristel. Frumuşelul le-a povestit judecătorilor cum, în seara de 16 februarie 2007, s-a întâlnit cu Gherghişan şi Călimărea şi s-au dus la atelierul auto. „Eu am intrat înăuntru, unde m-am întâlnit cu Cristel. Imediat cum m-a văzut, a început să mă înjure, apoi a scos un cuţit şi m-a tăiat la mâna stângă", a afirmat acuzatul. În continuare, a susţinut că nu a făcut nimic mai mult decât să se apere şi să încerce să reziste atacului adversarului său. „Pentru a mă apăra, am apucat de jos un prag de uşă şi l-am lovit pe Cristel peste picioare, mâini, dar nu în cap. El a fugit imediat, iar tot incidentul nu cred să fi durat mai mult de un minut". Tomescu s-a simţit dator să menţioneze, de asemenea, şi înverşunarea pe care o afişează Cristian Gheorghiu în privinţa lui. „Cred că acesta are ceva personal cu mine", a spus Frumuşelul, „căci, orice i s-ar întâmpla pe stradă, în oraş, mă scoate pe mine vinovat. Şi de fiecare dată când ne vedem pe stradă, mă ameninţă că mă taie!". În încheiere, Tomescu a susţinut că a acţionat în legitimă apărare şi că nu vrea să-l despăgubească în niciun fel, mai ales financiar, pe Cristian Gheorghiu. Următorul la bară a fost Cristian Gherghişan, care a negat că ar fi participat la vreun scandal, fiind deja certat cu legea în acea perioadă. „În seara respectivă, am fost luat dintr-un bar de Petrică Tomescu, apoi ne-am întâlnit şi cu Lucian Călimărea şi am mers pe strada Atelierelor, unde Călin urma să comande o tapiţerie pentru maşina lui", a început Gherghişan relatarea. Apoi, suspectul spune că a rămas în spatele lui Tomescu, stând de vorbă cu Călimărea. „Când am ajuns la uşa atelierului, am auzit ţipete dinăuntru, pe Tomescu strigând «Stai!», iar după un minut, Petrică a ieşit şi ne-a zis că a fost tăiat la mână de Cristel". Întrebat dacă a participat la atac, Gherghişan a negat vehement, precizând că avea deja probleme cu legea. „La vremea respectivă, eram cercetat penal pentru o tâlhărie şi nu mai vroiam şi alte probleme", a afirmat Gherghişan, contrazicând înverşunat acuzaţiile aduse de Cristel şi de martorii lui şi afirmând că aceştia sunt influenţaţi de membrii unei grupări infracţionale.

Călimărea, tăcut - Cristel, îngrozit


Singurul care a făcut uz de dreptul la tăcere a fost Lucian Călimărea, care a lăsat, astfel, cu ochii-n soare şi acuzarea, şi instanţa. La polul opus, însă, Cristel a povestit cum a văzut moartea cu ochii, fiind bătut cu sălbăticie de cei trei. „Călimărea mi-a tras cu o coadă de topor în cap, Tomescu mi-a înfipt un cuţit în spate şi apoi m-a tăiat pe mâni, picioare şi în cap, iar Gherghişan m-a lovit cu o toporişcă în tibie, în timp ce eram căzut la pământ!", a povestit cu groază Cristel ororile pe care susţine că le-a trăit. De menţionat faptul că, în acest timp, pe Lucian Călimărea îl cam umfla râsul la auzul păţaniilor adversarului său. Următoarea înfăţişare a fost fixată pentru 11 martie, dată la care vor fi audiaţi primii martori în dosar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • trista 17 Oct, 2009 17:37 il iubesc pe lucian :X