Tragedia de la Constanța Zeci de militari ai României, plecați să slujească în escadrilele, batalioanele și pe mările stelelor! (FOTO+VIDEO)
Tragedia de la Constanța: Zeci de militari ai României, plecați să slujească în escadrilele, batalioanele
04 Mar, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
3587
Marime text
Sursa foto: defense.ro - Alexandru Badea
- Opt tineri militari au plecat în seara zilei de miercuri, 2 martie 2022, să întregească rândurile Armatei din Ceruri, lăsând în urmă soții, mame și copii îndurerați, familii extinse, colegi și prieteni care încă nu pot cuprinde cu minte nenorocirea ce i-a lovit.
- Ministerul Apărării Naționale a precizat în cursul zilei de ieri, 3 martie 2022, că militarii vor fi avansați în grad post-mortem.
- Doliul ce s-a așternut în sufletele militarilor români, dar și ale întregii națiuni aduce aminte cutremurător de toți erorii Armatei din Ceruri, plecați să slujească în escadrilele, batalioanele și pe mările stelelor.
Zi tristă pentru familia Armatei Române!
Opt tineri militari au plecat în seara zilei de miercuri, 2 martie 2022, să întregească rândurile Armatei din Ceruri, lăsând în urmă soții, mame și copii îndurerați, familii extinse, colegi și prieteni care încă nu pot cuprinde cu minte nenorocirea ce i-a lovit.
Doliul a îmbrăcat toate unitățile militare din țară, iar lacrimile continuă să lase șanțuri adânci în obrajii brăzdați de tragedie.
Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.
Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.
Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.
Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, era căsătorit și avea doi copii.
Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, era căsătorit, un copil.
Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, era căsătorit, un copil.
Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, era salvator pe mare, angajat din 2005.
Reamintim că elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.
Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.
Sursa foto: defense.ro - Alexandru Badea
La rândul său, căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța, şi-a pierdut și el viaţa, avionul dispărând de pe radar la scurtă vreme după ce plecase în misiunea de supraveghere a Dobrogei.
Ministerul Apărării Naționale a precizat în cursul zilei de ieri, 3 martie 2022, că militarii vor fi avansați în grad post-mortem.
Doliul ce s-a așternut în sufletele militarilor români, dar și ale întregii națiuni aduce aminte cutremurător de toți erorii Armatei din Ceruri, plecați să slujească în escadrilele, batalioanele și pe mările stelelor.
12 ani de la moartea celor 12 militari la Tuzla
În luna iulie se împlinesc 12 ani de la producerea catastrofei aviatice de la Tuzla, eveniment în urma căruia 12 militari ai Forțelor Aeriene şi ai Forțelor Navale şi-au pierdut viața.
Tragedia a avut loc luni, 5 iulie 2010, în jurul orei 17.40, pe aerodromul Tuzla.
În urma prăbuşirii avionului Antonov, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, au pierit: comandor Nicolae Jianu, locotenent-comandor Cătălin Vicențiu Antoche, locotenent Lavinia Guită, maistrul militar principal Răzvan Rîngheţ, locotenent Liviu Antim (Constanța), maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cişmaşu, maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi, maistrul militar clasa a III-a Băduţ Papuc, fruntaşul Constantin Vlăduţ Sărman, fruntaşul Marius Cătălin Chioveanu, fruntaşul Cosmin Furtună (Constanța) şi soldatul Cosmin Florescu.
28 de ani de la Tragedia de la Tuzla – Șase morți după prăbușirea unui elicopter
La începutul lunii ianuarie s-au împlinit 28 de ani de la accidentul elicopterului IAR-330 H, tip Puma, prăbușit în apropiere de aeroport.
Tragedia a avut loc pe data de 6 ianuarie 1994.
Potrivit datelor oficiale, la începutul anului 1994, un aparat de zbor al Regimentului 59 Elicoptere Tuzla fusese solicitat de o familie pentru a transporta, de urgență, la București, un bărbat ce avea nevoie de implantarea unui stimulator cardiac.
În urma tragediei, o asistentă medicală, bolnavul, doi membri din familia acestuia, împreună cu pilotul și copilotul, și-au pierdut viața.
La manșa elicopterului se afla maiorul Marcel Gîtan, iar copilotul aeronavei era maistrul militar Stroe Donosa.
Cazul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol
Amintim că, în decembrie 2014, o aeronavă s-a prăbuşit în lacul Siutghiol. În urma evenimentului, au murit medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul, căpitan-comandor Ginel Claudiu Crăcănel.
Opt militari morți la Mălâncrav
Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, 21 noiembrie 2014, în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu.
Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.
Cei opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de vineri, 21 noiembrie, sunt comandorul Artur-Grigore Palfi, 46 ani, căsătorit, un copil, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, 34 ani, căsătorit, un copil, căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, 29 ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, 25 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. I Paul Bădescu, 41 ani, necăsătorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, 43 ani, căsătorit, doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, 33 ani, necăsătorit, un copil, şi maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.
Cine sunt militarii decedaţi şi răniţi în accidentul aviatic din judeţul Sibiu
În continuare, ZIUA de Constanța prezintă lista eroilor căzuți în teatrele de operații. Primul militar căzut la datorie este sublocotenentul (pm) Remus Brânzan, în 17 septembrie 1996. Acesta a decedat în timpul unei misiuni de lărgire a coridorului Gorazde în timp ce conducea excavatorul pe o pantă abruptă din Bosnia-Herţegovina.
(2) Sublocotenentul (pm) Iosif-Silviu Fogaraşi - 11 noiembrie 2003. Acesta a fost împuşcat, în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla, în teatrul de operaţii din Afganistan. A fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
(3) Sublocotenentul (pm) Mihail-Anton Samuilă - 14 noiembrie 2003. Militarul a fost împuşcat, în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla, în teatrul de operaţii din Afganistan. A fost decorat cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
(4) Sublocotenentul (pm) Narcis Şonei - 24 aprilie 2005. A decedat în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţii din Afganistan, când TAB-ul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat, ceea ce a declanşat detonarea muniţiei din interiorul transportorului. Militarul a fost decorat cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
(5) Sublocotenentul (pm) Bogdan Valerian Hâncu - 27 aprilie 2006. A căzut la datorie în timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţii din Irak. În urma unui atac cu un dispozitiv explozibil improvizat, autovehiculul în care se afla a fost incendiat. A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război.
(6) Sublocotenentul (pm) Ionel Gheorghiţă Drăguşanu, încadrat în Batalionul 341 Infanterie din Topraisar, județul Constanța, 20 iunie 2006. Şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţii din Afganistan. Transportorul în care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război.
(7) Sublocotenentul (pm) - Aurel Marcu - 6 septembrie 2007. A căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan, pe când executa o misiune de patrulare, TAB-ul în care se afla trecând peste un dispozitiv explozibil improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război.
(8) Sublocotenentul (pm) Ioan Grosaru - 21 septembrie 2007. Acesta a murit în teatrul de operaţii din Irak, în timp ce executa o misiune de patrulare, TAB-ul în care se afla trecând peste un dispozitiv explozibil improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României ” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război.
(9) Sublocotenentul (pm) Ionuţ Cosmin Sandu - 20 martie 2008. A căzut la datorie pe când executa o misiune de patrulare în teatrul de operaţii din Afganistan, HUMVEE-ul în care se afla trecând peste un dispozitiv explozibil improvizat. A fost decorat cu Ordinul National “Steaua României” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de razboi.
(10) Sublocotenentul (pm) Claudiu Marius Covrig - 13 iunie 2008. Şi-a pierdut viaţa în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). Transportorul amfibiu blindat în care se afla, a fost atacat de forţele insurgente. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război.
(11) Sublocotenentul (pm) Dragoş Traian Alexandrescu - 31 august 2008. A murit în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). Transportorul amfibiu blindat în care se afla a trecut peste un dispozitiv improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
(12) Sublocotenentul (pm) Claudiu Chira - 26 februarie 2009. A căzut la datorie într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul) din Afganistan. Autovehiculul de tip HUMVEE, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.
(13) Maiorul (pm) Tiberius-Marcel Petre - 3 aprilie 2009. Şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de intervenţie rapide în sprijinul unei subunităţi aliate atacate de insurgenţi în teatrul de operaţii din Afganistan. A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
(14) Maiorul (pm) Iuliu-Vasile Unguraş - 7 aprilie 2009. Maiorul (pm) Iuliu-Vasile Unguraş a căzut la datorie în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Kandahar-Kabul din Afganistan. Autovehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
(15) Sublocotenentul (pm) Florin Bădiceanu - 23 februarie 2010. Sublocotenentul (pm) Florin Badiceanu a cazut la datorie în Afganistan, timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Kandahar-Kabul. Autovehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. A fost decorat cu Ordinul National “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de razboi.
(16) Sublocotenentul (pm) Valerică Leu - 12 mai 2010. A căzut la datorie în Afganistan, în timpul unei misiuni de intervenţie pentru securizarea unei căi de acces pe autostrada A1 (Qalat-Kabul). A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.
(17) Sublocotenentul (pm) Caracudă Paul - 23 iunie 2010. Şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar din Afganistan. Autovehiculul de tip HUMVEE în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acţionat de la distanţă. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.
(18) Sublocotenentul (pm) Dan Ciobotaru - 23 iunie 2010. Sublocotenentul (pm) Dan Ciobotaru şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar din Afganistan. Autovehiculul de tip HUMVEE în care se afla a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acţionat de la distanţă. A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.
(19) Sublocotenentul (pm) Marius Florin Sfecheş - 1 octombrie 2010 - a căzut la datorie, în timpul executării unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE în care se afla. A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de razboi, pentru militari.
(20) Sublocotenentul (pm) Cristian-Petru Filip - 1 octombrie 2010. Sublocotenentul (pm) Cristian-Petru Filip a căzut la datorie, în timpul executării unei misiuni în Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE în care se afla. A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de razboi, pentru militari.
( 21) Sublocotenentul (pm) Constantin-Laurenţiu Lixandru - 5 mai 2011. Sublocotenentul (pm) Constantin-Laurentiu Lixandru a căzut la datorie, în provincia Zabul din Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executa o misiune de cercetare terestra a unui obiectiv. A fost decorat cu Ordinul National “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de razboi, pentru militari.
( 22) Sublocotenentul (pm) - Catalin Ionel Marinescu - 10 mai 2011. Sublocotenentul (pm) Catalin-Ionel Marinescu a căzut la datorie, în provincia Zabul din Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executa o misiune de cercetare terestra a unui obiectiv. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.
(23) Sublocotenentul (pm) Ion-Lucian Leuştean - 9 mai 2012
Sublocotenentul (pm) Ion-Lucian Leuştean a fost rănit grav, la 7 septembrie 2011, în provincia Zabul din Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executa o misiune de cercetare terestră a unui obiectiv. Militarului i s-a acordat pe loc primul ajutor, după care a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman pentru intervenţii chirurgicale.
În data de 8 septembrie, militarul român a fost evacuat în Germania, la Spitalul militar american din Landstuhl, pentru tratament de specialitate şi, ulterior, la 30 octombrie, a fost transferat în România, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, în stare vegetativă, fiind diagnosticat cu multiple traumatisme interne şi cranio-cerebrale. Pe parcursul întregii perioade de internare, Ion-Lucian Leuştean a beneficiat, în cadrul secţiei de terapie intensivă, de monitorizare permanentă şi de tratament complex suportiv şi curativ. Din nefericire, cu toate eforturile echipei medicale pluridisciplinare de la SUUMC, evoluţia clinică a pacientului nu a înregistrat ameliorări ale statusului cognitiv, iar în ultimele 10 zile s-a constatat o deteriorare progresivă neresponsivă la tratament etiologic specific, militarul decedând în urma unui stop cardio-respirator, în dimineaţa zilei de 9 mai 2012. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.
( 24) Sublocotenentul (pm) Vasile Claudiu Popa - 22 septembrie 2013. Membru al Grupului naval de forte pentru operatii speciale, a cazut la datorie în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executarii unei misiuni de lupta în Estul Afganistanului. Sublocotenentul post-mortem Vasile Claudiu Popa, în vârsta de 28 de ani, din Corbu, județul Cera casatorit, se afla la a doua misiune în Afganistan si era angajat al M.Ap.N. din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V si cu Emblema de Onoare a Fortelor Navale. A fost decorat cu Ordinul National “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de razboi, pentru militari.
Forțele Navale Române arată că Vasile Claudiu Popa este absolvent al Colegiului Militar Liceal "Mihai Viteazul" din Alba Iulia.
Un nivel înalt de profesionalism
„Tânărul Vasile Claudiu Popa, a plecat din orașul natal la Constanța pentru a se înscrie la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Murgescu“, unde s-a format ca bun marinar și militar destoinic. În vara anului 2006, Vasile Claudiu Popa a devenit cadru militar în Forțele Navale, cu gradul de maistru militar clasa a V-a, și a început formarea strălucitei sale cariere militare la bordul navelor dragoare, remarcându-se ca un excelent profesionist în domeniul artileriei navale. Vasile Claudiu Popa, fire dârză și luptătoare, om cu excelente calități fizice, psihice și morale, a fost selectat pentru a deveni scafandru de luptă și militar de elită al Grupului Naval de Forțe pentru Operații Speciale GNFOS în anul 2009. Vasile Claudiu și-a canalizat toate eforturile pentru o pregătire exemplară, acoperind, rând pe rând, un spectru larg de discipline specifice forțelor speciale, respectiv: scafandrerie, parașutism, alpinism, trăgător de elită, dirijare aeriană, conducător ambarcațiuni speciale. Într-un timp relativ scurt, militarul a reușit să atingă un nivel înalt de profesionalism, astfel că, în anul 2011, a participat pentru prima oară la o misiune în Teatrul de Operații din Afganistan, misiune încheiată cu succes și înaltă apreciere venită atât din partea țării noastre, cât și din cea a partenerului american. Seriozitatea în pregătire, curajul și dorința lui Vasile Claudiu de a fi la rândul lui instructor pentru camarazii mai tineri l-au determinat să opteze pentru a participa la o nouă misiune în Afganistan, fiind selecționat pentru instruirea militarilor din forțele de securitate afgane, împreună cu partenerii americani“.
(25) Sublocotenentul (pm) Adrian Postelnicu - 22 septembrie 2013, din Alba Iulia, cu domiciliul în municipiul Constanţa - membru al Grupului naval de forţe pentru operaţii speciale, a căzut la datorie în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă din Estul Afganistanului. Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan si era angajat al M.Ap.N. din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. A fost decorat cu Ordinul National “Steaua României în grad de Cavaler, cu însemn de razboi, pentru militari.
„De mic copil, Adrian Postelnicu a iubit armata și țara“
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Forțel Navale Române, „încă de mic copil, Adrian Postelnicu, a iubit armata și țara, urmând un drum plin de realizări și o carieră militară strălucită.
„În anul 1999, a depus jurământul militar, fiind militar în termen la Clubul Sportiv al Armatei STEAUA din București, ca sportiv de performanță în disciplina Rugby. Adrian Postelnicu, om ambițios și luptător, cu abilități sportive deosebite, pătruns de dorința de a deveni militar profesionist, a optat și a fost selecționat pentru a deveni scafandru de luptă la Forțele Speciale din cadrul Forțelor Navale în anul 2004. Eroul nostru, Adrian Postelnicu a depus apoi toate eforturile pentru perfecționarea pregătirii sale, absolvind absolvind diferite cursuri specifice forțelor speciale, cum ar fi: scafandrerie, trăgător de elită, specialist EOD, alpinism, dirijare aeriană, conducători ambarcațiuni speciale, fapt ce a condus la promovarea sa în carieră. Într-un timp relativ scurt, Adrian Postelnicu a reușit să atingă un nivel înalt de profesionalism, drept pentru care a fost trecut în corpul subofițerilor în anul 2009. În anul 2013, Adrian și-a manifestat dorința pentru a fi selecționat și a participat pentru prima oară la o misiune în Teatrul de Operațiuni din Afganistan“, potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Forțel Navale Române.
(26) Sublocotenentul (pm) Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu - 30 martie 2014. Militarul a decedat în Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a lovit autovehiculul MRAP în care se afla Claudiu. Sublocotenentul (p.m.) Claudiu Constantin Vulpoiu avea 35 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001, timp în care a mai participat la şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak. A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.
(27) Sublocotenentul (pm) Iulian Dumitrescu - 07 mai 2016. Militarul şi-a pierdut viaţa în urma unui incident care a avut loc în apropiere de localitatea Kandahar, Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani. A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.
(28) Sublocotenentul (pm) Adrian Vizireanu - 07 mai 2016. Militarul şi-a pierdut viaţa în urma unui incident care a avut loc în apropiere de localitatea Kandahar, Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani. A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.
(29) Sublocotenentul (pm) Mădălin Stoica - 15 septembrie 2017. Militarul a decedat pe 15 septembrie 2017 în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. La propunerea ministrului apărării naţionale, Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat post-mortem pe sublocotenentul Mădălin Stoica cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru dăruirea şi curajul manifestate sub culorile drapelului naţional, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în Teatrul de Operaţii din Afganistan.
(30) - Militarul Ciprian-Ştefan Polschi şi-a pierdut viaţa pe data de, 5 septembrie 2019, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul.
La propunerea ministrului apărării naţionale, preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat post-mortem pe sublocotenentul Ciprian-Ştefan Polschi cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
LIVE UPDATE. Salvatorii intervin de urgență! Incident aviatic în zona Gura Dobrogei. Anunțul MApN (GALERIE FOTO+VIDEO)
Județul Constanța
Pilotul aeronavei MiG-21 LanceR a decedat. Avionul s-a prăbuşit în apropiere de Cogealac
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!
Comentarii