Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:20 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trebuia să se judece azi Contestaţia procurorilor DNA şi cea a lui Nicuşor Constantinescu, amânate pentru 23 aprilie (rechizitoriu)

ro

21 Apr, 2015 00:00 1294 Marime text

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, află, pe data de 23 aprilie, dacă scapă de arestul la domiciliu, măsură preventivă sub care este judecat pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
Pe 16 aprilie, judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, a înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar şi i-a interzis lui Nicuşor Constantinescu, printre altele, să depăşească teritoriul României şi să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Nemulţumiţi, atât procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cât şi Nicuşor Daniel Constantinescu au formulat câte o contestaţie împotriva deciziei mai sus precizate. Contestaţiile vor fi soluţionate pe data de 23 aprilie, potrivit surselor noastre, de judecătoarea Valentina Boboc, de la Curtea de Apel Constanţa. Şedinţa este programată pentru ora 12.00. Iniţial, şedinţa fusese programată pentru azi, însă instanţa a stabilit un nou termen.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Chiar dacă Valentina Boboc îi va înlocui lui Nicuşor Constantinescu arestul la domiciliu cu controlul judiciar, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa va rămâne sub această măsură preventivă. Şi asta pentru că ieri, într-un alt dosar, judecătoarea Iulia Cezara Suciu a respins, ca nefondate, cererile de revocare şi de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar formulate de şeful suspendat al CJC. Tot ieri, Nicuşor Constantinescu a cerut recuzarea judecătoarei Suciu, dar solicitarea i-a fost respinsă.

Decizia Tribunalului

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu a inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel. Menţine măsura arestului la domiciliu a inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel, măsură ce urmează a fi verificată până la data de 19.05.2015. Respinge, ca nefondate, cererile de revocare şi de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă“, potrivit minutei judecătoreşti. În această cauză, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a fost deferit Justiţiei, în stare de arest la domiciliu, el fiind acuzat de abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), de constituire a unui grup infracţional organizat, dar şi de conflict de interese (nouă infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată). Înainte de trimiterea în instanţă, DNA a dispus clasarea a trei infracţiuni reţinute în sarcina lui Nicuşor Daniel Constantinescu: coruperea alegătorilor (două infracţiuni) şi tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

 
DNA a renunţat la acuzaţii
Nicuşor Constantinescu nu mai este cercetat pentru coruperea alegătorilor şi pentru tentativă la abuz în serviciu


Oficial DNA
Nicuşor Constantinescu şi Cristian Zgabercea, trimişi în judecată într-un dosar cu prejudiciu de 8 milioane de euro
 

Nicuşor Constantinescu, un preşedinte de consiliu judeţean acuzat de peste 50 de infracţiuni (rechizitorii+galerie foto)


Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv la domiciliu (video)

Hotărârea, luată de judecătoarea Valentina Boboc
„Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu nu iese din arest (referat propunere arestare + rechizitoriu )


UPDATE. Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu
Judecătoarea Valentina Boboc se pronunţă în două dosare ale şefului suspendat al CJC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii