Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un alt caz de hărțuire sexuală a ieșit la iveală. Directorul Muzeului de Artă București este incriminat

ro

01 Aug, 2024 19:19 176 Marime text
Sursa foto: Pixabay



 
  • Un nou scandal de agresiune sexuală, de data aceasta într-o instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii. Mai multe angajate de la Muzeul de Artă din București au trimis nu mai puțin de șapte plângeri.
 
Femeile îl acuză pe directorul instituției, Călin Stegerean, de mai multe agresiuni sexuale sau comportament nepotrivit, potrivit digi24.ro. Ultimul memoriu a ajuns în luna aprilie la Ministerul Culturii, iar ieri acestea au fost redirecționate către cancelaria premierului Marcel Ciolacu. Ministerul Culturii a reacționat în privința acuzațiilor, și confirmă aceste memorii.

Ministerul Culturii anunţă că va trimite Corpul de Control al instituţiei la Muzeul Naţional de Artă al României, în urma primirii unor memorii care sesizau disfuncţionalităţi în activitatea instituţiei, discriminare, presiune şi a unuia care se referă la „acţiuni ce pot fi interpretate drept hărţuire cu tentă sexuală”. „În cadrul conflictului mai vechi din cadrul MNAR, au fost depuse la Ministerul Culturii şapte memorii (toate odată) în data de 19 aprilie 2024, care invocă disfuncţionalităţi în activitatea instituţiei, discriminare, presiune şi unul care se referă la acţiuni ce pot fi interpretate drept hărţuire cu tentă sexuală (memoriul 2313/19.04.2024), plus o sesizare a directorului economic (în data de 23.07.2024)”, transmite Ministerul.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii