Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:46 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat egiptean, depistat că stătea ilegal în România. Ce decizie s-a luat cu privire la el

ro

23 Oct, 2023 11:30 877 Marime text
Foto: IGIUn bărbat, cetățean egiptean, aflat în ședere ilegală a fost preluat, la sfârșitul săptămânii trecute, de polițiștii de imgrări din București, de la colegii lor de la Direcția Generală  de Jandarmi a Municipiului București. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.
 
La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii de imigrări din București au preluat de la colegii lor din cadrul Direcției Generale  de Jandarmi a Municipiului București un bărbat de 42 de ani, din Egipt.
 
Persoana în cauză se afla în ședere ilegală, iar pe numele acesteia polițiștii de imigrări au emis decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre.
 
Reamintim străinilor că, în conformitate cu prevederile art. 83 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, decizia de returnare constituie actul administrativ prin care Inspectoratul General pentru Imigrări constată şederea ilegală pe teritoriul României a străinului şi stabileşte obligaţia acestuia de returnare, precum şi termenul pentru plecarea voluntară.
 
Prin excepţie de la această regulă, în cazul străinului declarat indezirabil sau care prezintă risc de sustragere de la executarea voluntară a obligaţiei de returnare, prin decizia de returnare se constată şederea ilegală pe teritoriul României şi se stabileşte obligaţia de returnare şi îndepărtarea sub escortă.
 
Prezintă risc de sustragere de la executarea voluntară a obligaţiei de returnare:
 
  • străinul care a trecut sau a încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României;
  • străinul care a intrat în România în perioada de interdicţie dispusă anterior;
  • străinul a cărui identitate nu a putut fi stabilită;
  • străinul a cărui conduită determină suspiciunea rezonabilă că intenţionează să se sustragă de la executarea voluntară a obligaţiei de returnare.
 
Decizia de returnare se întocmeşte în scris în două exemplare, fiecare în limba română şi într-o limbă de circulaţie internaţională, şi conţine motivele de fapt şi de drept, precum şi informaţiile privind căile de atac posibile.
 
Citește și


Polițiștii de la Imigrări au înregistrat 1.690 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă în ultimele zile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii