Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un politist s-a batut cu patru tineri

ro

26 Oct, 2009 01:57 2106 Marime text
Un agent din cadrul Postului de Poliţie Crucea, aflat în timpul liber la plimbare cu prietena sa, a fost hărţuit de un grup de teribilişti. Indivizii i-au găsit poliţistului nod în papură, după ce acesta i-a claxonat să se dea din mijlocul drumului pentru a putea trece cu maşina. În urma conflictului, prietena agentului de poliţie şi unul dintre agresori au ajuns la spital.

Scenele rupte dintr-un film de acţiune s-au derulat sâmbătă noaptea, pe viu, în Mihail Kogălniceanu. Anchetatorii spun că Bogdan Cojocaru, în vârstă de 26 ani, este agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Crucea, însă se afla în timpul liber atunci când a avut loc agresiunea. Împreună cu prietena sa, Ancuţa Grecu, de 21 ani, poliţistul ieşise la o plimbare cu maşina, spre Constanţa. Numai că momentele plăcute s-au transformat într-un calvar în dreptul satului Dorobanţu, acolo unde şi-au făcut apariţia cei patru agresori.

Iadul s-a dezlănţuit după ce tânărul i-a claxonat

Gabriel Gheorghiu, de 21 ani, din Nicolae Bălcescu, Elvis-Aurelian Bostănaru, de 28 ani, din Mihail Kogălniceanu, Marius Ţăranu, de 24 ani, şi Eugen Lungu, de 27 ani, ambii din Constanţa, s-au postat pe mijlocul drumului, iar poliţistul i-a claxonat ca să-i atenţioneze să se dea la o parte şi să poată trece cu maşina. Numai că gestul i-a ofensat peste măsură pe teribilişti, care au început să-l ia pe tânăr la înjurături, iar cel mai nervos dintre ei s-a apropiat şi a dat cu piciorul în maşină. Între timp, văzând cu cine are de-a face, poliţistul a luat spray-ul lacrimogen pe care îl păstra pentru autoapărare, a scos mâna pe geam şi a pulverizat soluţia înspre cel care i-a lovit maşina, apoi a demarat în trombă.

Poliţistul, urmărit ca în filme

După ce prietenul lor a fost rănit, agresorii s-au înarmat cu bâte, Gabriel Gheorghiu s-a urcat la volanul unui Volkswagen şi cei patru au pornit pe urmele poliţistului, ca să regleze conturile. Câteva minute mai târziu, agentul de poliţie a văzut în oglinda retrovizoare un autoturism care gonea în direcţia sa, iar la o privire mai atentă şi-a dat seama că este urmărit de grupul de teribilişti. Cele două maşini s-au angajat într-o cursă nebună, încheiată în Mihail Kogălniceanu, unde autoturismul condus de agresori l-a blocat pe cel al omului legii, obligându-l să oprească.

Scandalagiii, puşi pe fapte mari, au coborât din maşină şi s-au năpustit asupra maşinii poliţistului, au făcut ţăndări geamurile celor două portiere de pe partea şoferului şi au distrus parbrizul, iar unul dintre ei a lovit-o pe fată. Între timp, Elvis-Aurelian Bostănaru s-a repezit înverşunat la poliţist şi a încercat să-i dea un pumn, însă acesta a scos din nou singura armă pe care o avea, spray-ul lacrimogen, şi a reuşit să-l nimerească în ochi, după care a demarat disperat şi a reuşit să scape.

Două persoane au ajuns la spital, iar celelalte la secţie

Cei doi au sunat la 112, iar în scurt timp, două echipaje de poliţie şi două ambulanţe s-au deplasat la locul atacului. Agresorul atacat cu spray lacrimogen şi prietena poliţistului au fost transportaţi la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, iar toţi ceilalţi participanţi ai conflictului au fost escortaţi la poliţie pentru a fi audiaţi. Din declaraţiile agentului de poliţie, oamenii legii au stabilit că între acesta şi cei patru teribilişti nu există nicio legătură. Poliţistul nu a avut de-a face cu niciunul dintre ei şi nici nu i-a mai văzut vreodată până acum. Autorităţile au demarat o anchetă sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi urmează să elucideze împrejurările evenimentului şi să realizeze încadrarea juridică a faptelor.

Agresorul, diagnosticat cu fracturi de coaste

Starea de sănătate a agresorului spitalizat stârneşte o controversă, întrucât medicii spun că bărbatul prezintă mai multe fracturi la coaste, însă poliţistul declară că l-a atacat doar cu spray-ul lacrimogen. În schimb, poliţistul spune că după ce i-a pulverizat în faţă substanţa, a demarat în trombă şi l-a văzut în oglinda retrovizoare în timp ce se prăbuşea. Astfel că este posibil ca agresorul să-şi fi rupt coastele după ce a căzut pe asfalt, fapt ce urmează să fie stabilit de ancheta poliţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii