Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:52 15 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un politist, sotul unei judecatoare, acuzat de coruptie

ro

16 Feb, 2010 04:10 5067 Marime text
catuse.jpgUn inspector principal s-a apărat de acuzaţia de trafic de influenţă adusă de procurorii anticorupţie spunând despre flagrant că a crezut că este „o glumă sau un test". Ofiţerul George Constantin Marazliu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, a compărut ieri în faţa judecătorilor Tribunalului Constanţa.

Trimis în judecată de procurorii DNA Bacău, sub acuzaţia de trafic de influenţă, Marazliu a ajuns să fie judecat la Constanţa ca urmare a cererii de strămutare formulată de procurori în cazul său. Unul dintre motivele care au stat la baza cererii procurorilor de a schimba instanţa este posibil să fie faptul că soţia suspectului, Cristina Marazliu, este preşedintele Secţiei Penale a Tribunalului Neamţ, unde ar fi trebuit să se judece dosarul. Potrivit DNA, George Marazliu a fost prins în flagrant pe 2 noiembrie 2009, în timp ce primea 400 de euro de la denunţătorul Ionuţ Virgil Moisă, banii reprezentând ultima tranşă din suma de 700 de euro solicitată în schimbul traficării influenţei sale pe lângă reprezentanţii Institutului de Medicină Legală Iaşi. Procurorii spun că, în intervalul mai - octombrie 2009, Marazliu, în calitate de ofiţer de poliţie al IPJ Neamţ, ar fi pretins şi primit de la un denunţător suma totală de 700 de euro, „lăsându-l să creadă că are influenţă pe lângă angajaţi ai IML Iaşi, care să procedeze la recalcularea alcoolemiei denunţătorului sub limita ce ar putea atrage răspunderea penală, în condiţiile în care acesta fusese trimis în judecată pentru conducere pe drumurile publice având în sânge o alcoolemie peste limita legală". În faţa judecătorilor Tribunalului Constanţa, George Marazliu a precizat că suma respectivă reprezenta un împrumut pe care-l dăduse denunţătorului. Întrebat de judecători, Marazliu a precizat că i-a dat banii „pe încredere", chiar dacă nu ştia unde locuieşte acesta sau unde lucrează. Poliţistul a spus că nu ştia că Moisă, denunţătorul, are dosar penal şi că niciodată nu i-ar fi zis că poate să intervină pe lângă lucrătorii IML Iaşi.

Flagrantul era „o glumă"

În ziua flagrantului, la scurt timp după ce s-a întâlnit într-un bar cu Moisă şi a primit restul de 400 de euro, Marazliu a fost abordat de reprezentanţii DNA, care i-au solicitat să le arate banii pe care îi avea la el. „Eu am scos banii şi le-am arătat o parte care era a mea şi banii pe care i-am primit de la Moisă, pe care îi consideram a fi tot a mei, fiind banii pe care îi dădusem eu împrumut", a spus poliţistul. Ulterior, a constatat în prezenţa procurorilor că banii erau marcaţi. El a spus că anchetatorii i-au prezentat şi o serie de înscrisuri, pe care le-a semnat fără să le citească, pentru că nu avea ochelarii la el şi era şi întuneric. „Eu am crezut că este o glumă, un test, dar apoi am fost invitat la Parchet şi acolo mi s-a cerut să-mi chem un avocat, pentru că există o ordonanţă de reţinere pe numele meu", a explicat inspectorul. Pus faţă în faţă cu interceptările convorbirilor dintre el şi denunţător, în care îl învăţa pe acesta ce să declare în faţa judecătorilor şi în care îi explica modul în care va interveni pe lângă cei de la IML, poliţistul a susţinut că interceptările sunt trunchiate. La termenul următor, instanţa îl va audia pe Ionuţ Virgil Moisă, denunţătorul inspectorului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii