Universitatea Ovidius din Constanţa a finalizat un proiect de mobilitate pentru studenți și cadre didactice, finanțat prin granturile SEE
Universitatea Ovidius din Constanţa a finalizat un proiect de mobilitate pentru studenți și cadre didactice,
30 May, 2024 15:52
ZIUA de Constanta
626
Marime text
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a implementat, în perioada februarie 2023 - aprilie 2024, proiectul „Education, quality and innovation in Higher Education through cooperations between Ovidius University and EEA universities”, contract nr. 22-MOB-0047, finanțat cu 97.879 de euro prin intermediul granturilor oferite de Spațiul Economic European (SEE) - Mecanismul Financiar 2014-2021.
Proiectul de mobilitate în învățământul superior a fost depus în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România și a fost implementat de UOC, în calitate de Promotor de Proiect, alături de două instituții din Statele Donatoare: Reykjavík University (Islanda) și Western Norway University of Applied Sciences - HVL (Norvegia).
„În cadrul acestui proiect au fost realizate 13 schimburi academice, de predare sau de formare, cu sprijinul cărora am reușit să deschidem noi direcții de cooperare și să le dezvoltăm pe cele deja existente. Pe durata mobilităților desfășurate, cadrele didactice au participat la ateliere de lucru pe tema managementului proiectelor cu finanțare internațională sau cea a adaptării metodelor didactice, prin utilizarea unor mijloace moderne de stimulare a învățării și dezvoltării personale, cum ar fi utilizarea tehnologiei de printare 3D și lecțiile interactive, în care studentul este implicat activ în actul de predare-învățare. Totodată, o parte dintre beneficiari au susținut cursuri pe diverse subiecte, precum: Responsabilitatea Socială Corporativă (CSR), sustenabilitate, guvernanța corporativă și managementul calității”, a precizat ec. dr. Răzvan-Ionuț Drugă, referent în cadrul Biroului pentru Programul Erasmus Plus al UOC.
De asemenea, în cadrul proiectului au fost organizate întâlniri cu reprezentanții mediilor de afaceri, din țară și din străinătate, pentru a stabili modul în care aceștia se pot implica în organizarea unor stagii de practică pentru studenții Universității Ovidius din Constanța, precum și pentru cei din instituțiile din Statele Donatoare.
Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor face parte din programele pe care Norvegia, Islanda și Liechtenstein le finanțează în România, în perioada 2014-2021, ce au drept obiectiv reducerea disparităților economice și sociale și consolidarea relațiilor bilaterale în SEE.
Citește și:
Conferința Internațională CHIMIA 2024 „New Trends in Applied Chemistry”, la Universitatea Ovidius din Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii