Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE IPJ Constanța Tânăr de 18 ani, arestat după ce ar fi intrat peste o femeie în casă, ar fi bătut-o și i-ar fi furat 2.000 de lei

ro

13 May, 2024 11:37 1004 Marime text
Foto ilustrativă

La data de 12 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năvodari- Postul de Poliție Lumina, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 18 ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, a transmis printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.
 
Astfel, la data de 12 mai a.c, tânărul ar fi pătruns în locuința unei femei, de 85 de ani, și ar fi deposedat-o prin acte de violență de suma de 2000 de lei.
 
Tânărul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Astăzi, acesta va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală, a încheiat sursa citată.

Oficial de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța

La data de 13.05.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.05.2024, până la data de 11.06.2024 inclusiv, a inculpatului A.I., cercetat pentru săvârşire ainfracțiunii de tâlhărie calificată, prev. de art. 233 alin. 1 –art. 234 alin. 1 lit.d, f și g dinC.Pen.
 
În concret, în cauză s-a reţinut că în noaptea de 11/12.05.2024, în jurul orei 02:00, inculpatul A.I. a pătruns fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea persoanei vătămate C.G., în vârstă de 85 de ani, din localitatea Lumina, judeţul Constanța, iar apoi în interiorul casei acesteia, prin forţarea unei ferestre. Inculpatul a găsit victima în dormitorul ei,după care a lovit-o în mod repetat, iar înainte de a fugi a luat din locuinţă suma de 2000 de lei.
În urma examinării medico-legale s-a constatat că leziunile traumatice suferite de victimă necesită pentru vindecare 30 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii.

Inculpatul a fost identificat şi reţinut în cauză la data de 12.05.2024.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Postului de Poliție Lumina, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
           
La data de 13.05.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admispropunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.05.2024, până la data de 11.06.2024 inclusiv, față de inculpatul A.I.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și:
Medgidia Bărbat, reținut de polițiști, după ce ar fi tâlhărit o femeie, pentru un telefon mobil
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii