Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Varianta" SRL ataca pneurile la targul de toamna

ro

08 Oct, 2004 00:00 1544 Marime text

Agentii de paza ai SC "Varianta" SRL fac legea in targul de legume-fructe de pe bulevardul Aurel Vlaicu

Mai multi constanteni si-au gasit autoturismele cu rotile dezumflate de agentii firmei "Varianta" * Cu toate ca in targ nu exista nici un semn de circulatie care sa reglementeze cumva spatiile de parcare, agentii "Varianta" fac legea dupa cum ii duce capul * Agentii acuzati de gestul respectiv si-au dat nume fictive si telefoane ale altor persoane * Cineva care s-a dat drept consilierul PSD Cristian Carjaliu, ne-a spus ca in targ nu s-a intamplat nimic

In urma cu trei zile, mai precis pe data de 5 octombrie, in targul de legume-fructe aflat pe varianta aferenta bulevardului Aurel Vlaicu din Constanta, a avut loc un mic scandal provocat de angajatii societatii comerciale "Varianta" SRL din Constanta, la mijloc fiind protestul unor cetateni care s-au aratat revoltati de faptul ca si-au gasit cauciucurile de la autoturisme dezumflate.Accesul in targul de legume nu este in nici un fel reglementat, neexistand reguli sau indicatoare de circulatie in interiorul perimetrului pietei care sa fluidizeze sau sa reglementeze in vreun fel modul de parcare a autoturismelor clientilor sau cele ale producatorilor. Regulile sunt facute la nimereala si totul este sa nu incurci pe nimeni, sau macar asa spun cei care isi fac de obicei veacul prin zona, adica producatorii. Dar, de fapt, toata aceasta "libertate de miscare" este doar de ochii lumii, deoarece, in functie de marca masinii pe care o ai sau de cheful paznicului angajat la SC "Varianta" SRL, este sau nu permisa stationarea in anumite locuri din piata. Cei care din nefericire nu sunt pe faza la "figurile" etalate de acesti angajati ai societatii de paza care administreaza zona se pot pomeni cu surprize deloc placute.

Singura varianta este sa dai la pompa

In ziua de marti, 5 octombrie, Ilie Butucea din Constanta s-a hotarat sa-si faca proviziile pentru iarna, urmand a merge cu autoturismul proprietate personala in targul de legume-fructe aflat pe varianta, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Ca orice om care doreste sa-si umple camara cu provizii proaspete pentru iarna, acesta, ca de fapt si multi alti constanteni, a ales varianta targului de la periferie, mai ales ca acolo preturile legumelor si fructelor nu sunt atat de uriase ca in pietele obisnuite din oras. Omul nostru a intrat cu umila sa Dacie cu numarul CT-05-GYZ in interiorul pietei, a oprit masina unde i s-a parut lui ca nu ar incurca pe nimeni si a plecat sa caute ce avea de cumparat. Dupa ce a dat o raita prin targ, Ilie Butucea s-a intors la autoturism, dar aici, stupoare! Rotile din fata autoturismului erau dezumflate. Buimac, omul a crezut ca are o pana, dar la un moment dat a observat ca nu era singurul care avea rotile dezumflate, in zona gasindu-se si alte patru-cinci masini cu aceleasi "simptome" de pana. Uimit, a intrebat in stanga si in dreapta, si asa a aflat ca, de fapt, rotile nu aveau pana, ci fusesera dezumflate de angajatii societatii "Varianta" SRL, care, intr-un exces de zel, parandu-li-se ca masinile nu sunt parcate corespunzator, s-au gandit ei ca cea mai buna "corectie" pentru acesti soferi infami era sa le dezumfle rotile.

Consilierul PSD cunoaste alta varianta

Bineinteles ca soferii afectati de acest gest au inceput sa faca scandal si sa ceara socoteala indivizilor. Luati la intrebari, acestia si-au dat pana la urma cate un nume si o functie falsa in cadrul societatii "Varianta". Unul dintre indivizi a declarat ca s-ar numi Eugen Constantin, acesta avand in piept un ecuson cu nr.520. Cel de-al doilea inca a spus ca-l cheama Cristian Cimpalu si ca ar fi sef de obiectiv in cadrul societatii amintite. Acesta a lasat si un numar de telefon celor care au reactionat la gestul sau imatur. Reporterii nostri au vrut sa vorbeasca cu individul care era acuzat ca ar fi dezumflat rotile masinilor, la numarul de telefon primit de noi de la cei afectati de gestul celor de la "Varianta". Acest numar de telefon mobil s-a dovedit a fi fost fals, la celalalt capat al liniei raspunzand, foarte afectata de confuzie, o alta persoana. Ghiciti cine? Chiar directorul executiv al firmei "Varianta", in persoana lui Cristian Cirjaliu. Acesta ne-a spus la telefon ca nu cunoaste nici un Cristian Cimpalu si ca el, adica cel cu care vorbeam, stia cu siguranta ca in targul de pe varianta nu s-a petrecut niciodata un astfel de eveniment. Vadit afectat de confundarea sa cu un angajat al societatii si ca am fi avut tupeul sa punem problema existentei unor astfel de nereguli in targul de legume-fructe administrat de oamenii lui, un alt Carjaliu a revenit cu un telefon la redactie si ne-a spus ca sa-l sunam cica pe un alt numar, sa nu-i mai pocim numele si sa nu mai scriem tampenii. Chestia este ca revenirea telefonica a celui care s-a autonumit Carjaliu, chiar daca ar fi avut dreptate, nu vedem cum ar fi aflat de telefonul nostru daca nu s-ar fi vorbit cu el, sau, fie si asa, ce angajat si-ar fi permis sa-si decline o identitate folosind numele sefului. Se pare ca se poarta aceste variante la "Varianta". De mentionat ca mai exista un Carjaliu Cristian, care este consilier PSD in cadrul primariei de la Agigea. Probabil ca o fi una si aceeasi persoana cu directorul executiv al SC "Varianta" SRL. Nu probabil, ci sigur.

Cearta pentru taxe pe masini

In cursul zilei de ieri, reporterii nostri s-au deplasat in targul despre care s-a vorbit. Aici era liniste, nu mai erau masini cu roti dezumflate. Probabil si ca nu prea erau clienti. Cativa angajati imbracati in niste chestii galbene pe care scria "Varianta" se foiau printre precupeti si precupete. Intr-un colt, langa o Dacie papuc, un grup vocifera la o persoana de sex feminin care purta chestia galbena. Acestia erau revoltati ca "Varianta" ar fi crescut taxa de stationare a Daciilor break si papuc, de la 100.000 de lei pe zi la 200.000 de lei pe zi. In rest, liniste si pace. Unul dintre producatorii din targ ne-a spus ca ar fi auzit ca, in urma cu cateva zile, nu a stiut sa ne spuna exact, s-ar fi intamplat ceva legat de dezumflarea unor roti la ceva autoturisme. Totusi, cativa producatori au scos "porumbelul din gura", spunandu-ne ca singurul lucru pe care-i deranjeaza la anumiti angajati ai "Variantei" este ca unii dintre acestia fac intermedieri cu marfa intre producatorii agricoli cu acte in regula si cei care vand in pietele constantene la suprapret.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii