Veste bună pentru Răzvan Dimoftache Cristina Braşoveanu s-ar fi prezentat sub identitate falsă pentru că ar fi fost ameninţată
Veste bună pentru Răzvan Dimoftache: Cristina Braşoveanu s-ar fi prezentat sub identitate falsă pentru că
02 Jun, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
2301
Marime text
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis contestaţia formulată de Răzvan Dimoftache, au desfiinţat încheierea atacată şi, rejudecând, au dispus următoarele: „Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 207, alin. (1) - Cod Procedură Penală (n.r. articolul prevede: Când procurorul dispune trimiterea în judecată a inculpatului faţă de care s-a dispus o măsură preventivă, rechizitoriul, împreună cu dosarul cauzei, se înaintează judecătorului de cameră preliminară de la instanţa competentă, cu cel puţin cinci zile înainte de expirarea duratei acesteia)“. Decizia este definitivă.
ZIUA de Constanţa prezintă noi fragmente din cauza în care omul de afaceri Răzvan Dimoftache a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, în dosarul cărnii aparent alterate. În cauză au mai fost deferiţi Justiţiei Daniela Violeta Calotă, Daniel Stănciulescu, Cristina Braşoveanu, Emilian Augustin Şuică, Denis Omer, Ibraim Şenol, Nicu Boiciuc, Elena Bozuc şi SC All Plus Consulting SRL.
La data de 13 martie 2013, „lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul IPJ Constanţa, Serviciul de Investigare a Fraudelor, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că reprezentanţii SC S SRL Constanţa au refuzat să pună la dispoziţia comisarilor de Gardă Financiară documentele financiar-contabile ale firmei“, se arată în rechizitoriul procurorilor.
„A împiedicat accesul reprezentanţilor Gărzii Financiare Constanţa în incinta societăţii“
Iniţial „s-au efectuat cercetări faţă de BC, în calitate de administrator al SC S SRL Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 5 din Legea 241/2005, constând în aceea că a împiedicat accesul în incinta societăţii al reprezentanţilor Gărzii Financiare Constanţa, refuzând totodată să pună la dispoziţie documentele financiar-contabile“.„Referitor la SC S SRL Constanţa, conform documentelor furnizate de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, s-a stabilit că suspecta BC a dobândit calităţile de asociat şi administrator al persoanei juridice conform Hotărârii nr. 1/2010 din 24.11.2010 a Asociaţilor SC S SRL Constanţa, în persoana inculpatului DR şi a tatălui său, DG“, potrivit rechizitoriului.
„Prin Hotărârea nr. 2/2010 din data de 3.12.2010, inculpatul DR s-a retras din SC S SRL Constanţa, calitatea de asociat continuând să fie deţinută de tatăl său, DG, alături de suspecta BC. În realitate, în fapt, activitatea SC S SRL Constanţa a continuat să fie administrată de inculpatul DR, în condiţiile în care acesta a devenit şi soţul inculpatei BC“, se mai arată în rechizitoriu.
„Celor doi comisari nu li s-a permis accesul în incinta punctului de lucru“
„Iniţial, celor doi comisari nu li s-a permis accesul în incinta punctului de lucru al SC S SRL, ceea ce i-a determinat pe aceştia să solicite sprijinul unui echipaj de jandarmi, care să asigure supravegherea locaţiei până la deschiderea uşii“, conform procurorilor.Astfel, aşa cum rezultă din cuprinsul raportului întocmit de comisarii Gărzii
Financiare, „după aproximativ 90 de minute de la sosirea la faţa locului, s-a prezentat inculpatul DR, care a permis accesul în incinta punctului de lucru ce coincidea, potrivit documentelor constitutive ale SC S SRL Constanţa, cu sediul social declarat“.
„Inculpatul DR s-a prevalat de faptul că nu are nicio calitate în firmă, iar inculpata C(V)DV a susţinut că nu poate să prezinte documentele constitutive ale societăţii fără acceptul expres al inculpatului DR sau al administratorului SC S SRL despre care a
susţinut că ar fi lipsit din localitate“, mai arată procurorii.
„Inculpatul DR a interzis angajaţilor prezenţi să prezinte orice elemente sau relaţii solicitate de comisarii Gărzii Financiare, a refuzat accesul în camera de frig aflată în funcţiune pentru verificarea stocului de mărfuri, motivându-se că abia la data de 14 martie 2013 se va putea afla la cine se află cheia de acces“, potrivit rechizitoriului.
„A adus în incintă ziarişti şi reprezentanţi ai unor televiziuni locale, invocând pretinse abuzuri“
„Deşi a susţinut că nu are nicio calitate la SC S SRL, inculpatul DR a solicitat ordinul de serviciu al comisarilor Gărzii Financiare, a sesizat telefonic Garda Financiară - sediul central, SNUAU 112, a adus în incinta SC S SRL ziarişti şi reprezentanţi ai unor televiziuni locale, invocând pretinse abuzuri la care ar fi fost supus de către cei doi reprezentanţi ai Gărzii Financiare“, conform procurorilor.„Ca urmare a sesizării din oficiu cu privire la infracţiunea de evaziune fiscală săvârşită de BC în calitate de reprezentant al SC S SRL Constanţa, la data de 13 martie 2013, Garda Financiară, Secţia Constanţa, a procedat la întocmirea procesului-verbal de sigilare a spaţiului de prelucrare şi depozitare al SC S SRL Constanţa, din municipiul Constanţa, şos. (…), ca urmare a lipsei documentelor gestionare privind evidenţa stocului şi imposibilitatea verificării camerei frigorifice (procesul-verbal de la file…, vol…), cu menţiunea formulată de comisarii Gărzii Financiare în cuprinsul raportului întocmit la data de 13 martie 2013 că, la momentul efectuării controlului, carmangeria pentru care se emisese ordonanţa de interzicere a activităţii se afla în stare de funcţiune, fiind prezentate avize de însoţire privind livrări către magazinele de desfacere cu amănuntul din Piaţa Tomis II şi din Piaţa Tomis III“, mai arată procurorii.
„A fost identificată inculpata BC, care şi-a ascuns adevărata identitate“
În vederea verificării modalităţii de respectare a actului administrativ al DSVSA Constanţa, „comisarii Gărzii Financiare s-au deplasat la punctele de lucru ale SC S SRL Constanţa, puncte de lucru situate în Piaţa Tomis III (...) şi la punctul de lucru din Piaţa Tomis II. Cu prilejul efectuării acestor verificări la punctul de lucru din Piaţa Tomis III, a fost identificată inculpata BC, care şi-a ascuns adevărata identitate în faţa comisarilor Gărzii Financiare, declarând că se numeşte TMC (...). Sub identitatea fictivă de «TMC», inculpata BC a reprezentat SC S SRL Constanţa şi cu prilejul întocmirii notei de constatare (...). Pe parcursul efectuării urmăririi penale, comisarii Gărzii Financiare - secţia Constanţa, ET şi GC, în prezenţa cărora inculpata BC s-aprezentat sub identitatea falsă de TMC, au declarat (...) că aceasta a susţinut că are o altă identitate atât cu prilejul efectuării verificărilor, cât şi cu prilejul întocmirii notei explicative. Cei doi comisari ai Gărzii Financiare au procedat la recunoaşterea după fotografie a inculpatei (...) şi după planşele fotografice (...)“.
„Referitor la împrejurările în care inculpata BC a procedat la formularea de declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la identitatea sa, aceasta a precizat, cu prilejul declaraţiei consemnate la data de 20.11.2015 (file…, vol…), că această atitudine a fost determinată de comportamentul inculpatului DR“, mai arată procurorii.
Astfel, „inculpata a precizat că, la momentul la care comisarii Gărzii Financiare s-au prezentat la sediul punctului de lucru al SC S SRL Constanţa în vederea efectuării de verificări, ea nu se afla în această locaţie. A fost anunţată de inculpatul DR, care a încuiat uşa şi nu a permis comisarilor să pătrundă în interior“.
De altfel, „conform susţinerilor inculpatei BC, aceasta a declarat că s-a prezentat sub identitatea de TMC de teama inculpatului DR, care a ameninţat că o bate“.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii