Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cine sunt şi cum au ajuns pe lista „neagră" Un alt lot de avocaţi cu propuneri de suspendare din Baroul Constanţa

ro

21 Jan, 2013 21:51 15870 Marime text
avocati_palatul.jpgPotrivit datelor puse la dispoziţie de Uniunea Naţională a Barourilor din România, contribuţia individuală obligatorie a tuturor avocaţilor cu drept de exerciţiu al profesiei la sistemul Casei de Asigurări a Avocaţilor este de 10% din venitul brut din profesie

 

La aproximativ o lună de la publicarea tabelului nominal privind avocaţii care figurează cu restanţe, respectiv cu neplata cotei pe o perioadă de cel puţin trei luni şi pentru care urmau să fie înaintate propuneri de suspendare, Baroul Constanţa face noi precizări. Mai exact, recent, a fost prezentat un alt tabel nominal privind 15 avocaţi restanţieri, care vor fi prezentaţi Consiliului Baroului cu aceeaşi propunere de suspendare.

Lista este deschisă de Iustinian Balaican, fiul procurorului constănţean Vasile Balaican, şi continuată de Ştefan Bucur, Ioana Berechet, Aida Crăciun, Daniela Cartoafă, Daniela Caraiani, Sofia Cotan, Carmen Datcu, Oana Maria Florea, Constantin Gudu, Doina Hahui, Florin Ilicea, Mihaela Mavrodin, Laura Midisan şi Petrişor Răduşcă. De menţionat că tabelul din decembrie 2012 a fost alcătuit din Maria Andrei, Iustinian Balaican, Leonard Ciocovianu, Corina Butuc, Gabriel Constantinescu, Nicoleta Cristea, Omar Pemi Geli, Sultanie Dilek Geli, Gabriel Istudor, Carmen Maxim, Mariana Mihalică, Nicolae Mihalica, Valeriu Adrian Mihai, Gabriela Şerban, Sorina Stoica şi Vestina Voicu. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Uniunea Naţională a Barourilor din România, începând cu data de 1 aprilie 2010, contribuţia individuală

obligatorie la sistemul Casei de Asigurări a Avocaţilor a tuturor avocaţilor cu drept de exerciţiu al profesiei este de 10% din venitul brut din profesie realizat de avocat, dar nu mai puţin de suma reprezentând cota minima obligatorie şi nici mai mult de suma reprezentând cota maxima de contribuţie obligatorie. Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România a mai adoptat ca suma reprezentând cota individuală minimă obligatorie să fie de 80 de lei pentru avocaţii stagiari şi de 230 de lei pentru avocaţii definitivi.

Mai departe, tot în 2010, s-a decis ca suma de 1.150 de lei să reprezinte cota maximă de contribuţie obligatorie atât pentru avocaţii stagiari, cât şi pentru cei definitivi.

Altă taxă, alte repercusiuni

Tot în luna decembrie 2012 a fost aprobat şi Fondul de Solidaritate al Avocaţilor. Conform site-ului Ejuridic.ro, acest fond se constituie din contribuţiile lunare obligatorii ale fiecărui avocat cu drept de exercitare a profesiei, în cuantum de cinci lei. „Avocaţii stagiari şi avocaţii definitivi vor contribui cu aceeaşi sumă. Sumele de bani din care se constituie Fondul vor fi încasate de barouri odată cu încasarea taxelor de barou şi de uniune şi vor fi evidenţiate într-un cont unic naţional distinct. Departamentul financiar-contabil al UNBR poartă răspunderea pentru evidenţierea separată a acestui fond. Fondul va fi utilizat în vederea acordării de ajutoare excepţionale, pentru cazuri medicale grave, avocaţilor sau membrilor familiei aflaţi în întreţinerea nemijlocită a acestora. Prin membri ai familiei se înţeleg soţul, soţia şi copiii avocaţilor. Refuzul de a contribui la constituirea fondului cu suma lunară mai sus menţionată constituie abatere disciplinară. Consiliul Baroului, din oficiu, sau la cererea Comisiei Permanente poate declanşa procedura antrenării răspunderii disciplinare a avocatului care refuză să plătească contribuţia la Fondul de Solidaritate al Avocaţilor o perioadă de minim 6 luni. Neplata contribuţiei la Fondul de Solidaritate al Avocaţilor atrage pierderea dreptului avocatului de a beneficia de ajutor din partea Fondului", potrivit sursei mai sus citate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii