Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi despre cine este vorba şi ce a făcut Procurorii DNA cer Înaltei Curţi arestarea unui inculpat din dosarul „Portul"

ro

27 Nov, 2012 02:15 2877 Marime text
port-iccj.jpgÎn sarcina celui care poate ajunge în arest procurorii au reţinut infracţiunile de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi luare de mită, în formă continuată

Mişcare neaşteptată a procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie care efectuează cercetări penale faţă de câteva zeci de inculpaţi pentru presupuse infracţiuni de corupţie în legătură cu activităţile de import - export de mărfuri provenite din afara graniţelor Uniunii Europene desfăşurate prin birourile vamale din Constanţa. Concret, este vorba despre dosarul cunoscut generic „Portul", cauză penală ce s-a aflat pentru a şaptea oară pe masa judecătorilor din capitală. Ieri, organele de anchetă au cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României introducerea în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv a unui inculpat pe motiv că nu ar fi respectat obligaţiile stabilite de Curtea Supremă, cel mai probabil, la data de 6 aprilie. Tot ieri, judecătorii din Bucureşti au decis ca procesul să se reia la data de 17 ianuarie 2013, când cel luat în colimator de procurorii DNA va trebui să aducă dovezi în favoarea sa.

Ghinionistul este Ioan Dan Didilescu, fost inspector vamal în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa. Acesta nu ar fi respectat sarcinile trasate din cauza unei intervenţii chirurgicale. În sarcina lui Didilescu procurorii au reţinut infracţiunile de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi luare de mită, în formă continuată.

Ieri, organele de anchetă au cerut Înaltei Curţi arestarea lui Didilescu pe motiv că nu ar fi respectat obligaţiile stabilite de magistraţi în şedinţa din data de 6 aprilie. Conform datelor puse la dispoziţie de Portalul instanţelor de judecată, la începutul lunii aprilie, magistraţii din Bucureşti au admis în parte cererea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, dispunând luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara faţă de inculpaţii: Dragoş Iulian Tudoran, Claudiu Constantin Olteanu, Adrian Milea, Naser Abdel Rahman Bani Mustafa Akram, Rouchdi Mohamad, Mihai Culea, Lucian Păun, Ionuţ Marius Scrioşteanu, Valentin Ţiripan, Sorin Budai, Liviu Adrian Durbac, Mihai Ciobanu, Aurelian Cătălin Pilcă, Laurenţiu Mironescu, Mircea Marius Banias, Eugen Bogatu, Marin Dodu, Marian Ionuţ Iordănescu, Ioan Dan Didilescu, Amer Ali, Corneliu Păun, Qing Zhang şi Adrian Sorin Pătraşcu. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara, Ioan Dan Didilescu, alături de cei mai sus precizaţi, au fost obligaţi să se prezinte la instanţa de judecată sau la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia locuiesc, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau de câte ori sunt chemaţi, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instantei de judecată, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Mai mult decât atât, cei în cauză au mai fost obligaţi să nu comunice sau să ia legătura în mod direct sau indirect cu ceilalţi învinuiţi sau inculpaţi cercetaţi în dosar sau cu persoanele care au calitatea de martori în dosar.

Amintim că la data de 10 septembrie, tot judecătorii Curţii Supreme i-au respins lui Didilescu cererea de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii