Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victimele lui Petrica Tomescu, asociate in cinci firme

ro

31 Jan, 2009 02:34 4944 Marime text

Tomescu_Petrica.jpgAcestea datorau, conform facturilor, peste 158.000 de lei

În urmă cu două zile, şase persoane au fost trimise în judecată, principalele acuzaţii fiind de sechestrare de persoane şi lovire sau alte violenţe. Potrivit comunicatului de presă emis de Parchet, autorii faptelor sunt fraţii Stila şi Mitică Goşu, Ionuţ Vanghelici, Petrică Tomescu, Daniel Zorică şi Vasilică Coşman.

Practic, aceştia sunt acuzaţi că i-au ameninţat pe patronii a două societăţi comerciale şi l-au sechestrat şi lovit pe Ionel Ilie Doru, angajatul unuia dintre ei. Mobilul ar fi fost recuperarea unei sume de bani pe care patronii o datorau parteneruluui lor de afaceri, Ionel Băloi. Victimele sunt Cătălin Duţu şi Aurel Coman, cumnaţi, sora lui Cătălin Duţu, Cecilia, fiind soţia lui Aurel Coman. Cei trei deţin împreună mai multe firme, toate având cam acelaşi obiect de activitate. Una dintre ele este SC Fluid Construct Serv SRL, în care asociaţi sunt Cecilia Coman, în vârstă de 28 de ani, şi fratele ei, Cătălin Duţu, de 24 de ani. Cei doi deţin firma în procente egale. Societatea a fost înfiinţată relativ recent, în anul 2007, şi îşi are sediul pe strada Ştefan Mihăileanu nr. 16. Are un capital social de 200 de lei şi se ocupă cu lucrări de instalaţii tehnico-sanitare. Fraţii deţin, concomitent, şi calitatea de administratori, iar pe anul 2007 societatea nu şi-a depus bilanţul. Pe numele firmei, cei doi au cumpărat în leasing un autoturism Volkswagen Passat, în valoare 17.120 de euro. Leasing-ul a fost contractat în luna iunie 2008. Cătălin Duţu deţine, de asemenea, SC Hidroterm Instal SRL, societate în care, de această dată, este asociat unic. Firma are acelaşi obiect de activitate ca şi cealaltă, a fost înfiinţată la câteva luni după prima şi îşi are sediul pe bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 1, bloc C1, scara B. Capitalul social este tot de 200 de lei şi, la fel, societatea nu şi-a depus bilanţul pe anul 2007. La rândul său, Aurel Coman, în vârstă de 34 de ani, cel care, potrivit procurorilor, este cea de-a doua victimă, apare ca unic asociat al SC Real Construct Serv SRL, firmă înfiinţată abia în luna martie 2008, care se ocupă cu lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat. Sediul firmei este situat pe strada I.G. Duca nr. 81 C, bloc L 44, scara B, şi are un capital social de 200 de lei. Aurel Coman este, totodată, unic asociat al firmei SC Pascom Serv SRI, cu sediul în Iaşi, aflată acum în lichidare. Aici, Aurel Coman este asociat cu Nicuşor Pescaru, de 39 de ani, fiecare din ei deţinând 50% din beneficii şi pierderi.

Dosar pe rolul instanţei

Cei doi cumnaţi datorau, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, 35.570 de lei - primul, iar al doilea - 123.000 de lei, bani reprezentând contravaloarea mărfurilor achiziţionate şi neachitate. Păgubitul este Ionel Băloi, administratorul societăţii cu care cumnaţii derulaseră relaţii comerciale. Interesant este însă că, în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată, Ionel Băloi, de 36 de ani, apare drept administratorul firmei SC B.I. Business & Co SRL. În realitate, societatea se cheamă BI Business N. Co SRL, iar numele lui Băloi nu apare nicăieri în acţionariatul acesteia. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, societatea respectivă a fost înfiinţată în anul 2003, iar asociat este un oarecare Dumitru Rusu. Are ca obiect de activitate contabilitate, iar în anul 2007 a avut o cifră de afaceri impresionantă, respectiv de 3.555.384 de lei, şi un profit de 1.484.497 lei. Din data de 19 martie 2008 şi-a mutat sediul de pe strada Ghiocelului, Năvodari, în Incinta Comat, pe strada Interioară nr. 3. Din rechizitoriu reiese că firmele celor doi cumnaţi au derulat relaţii comerciale cu firma lui Ionel Băloi, dar au omis să achite facturile reprezentând contravaloarea mărfurilor achiziţionate. În data de 20 noiembrie 2008, deci cu aproximativ trei săptămâni înainte de incidentul pentru care cei şase au fost trimişi în judecată, pe rolul Tribunalului Constanţa s-a înregistrat dosarul cu numărul 10.517/118/2008, având ca obiect somaţie de plată. În calitate de creditor figurează B.I. Business Co SRL, iar ca debitor - SC Real Construct Serv SRL. Primul termen de judecată în dosar urma spă aibă loc pe data de 18 decembrie. Practic, aceasta înseamnă că Ionel Băloi a încercat să-şi recupereze banii pe calea legală, cea a instanţei. Potrivit acuzaţiilor formulate de procurori, ulterior ar fi apelat la ajutorul celor şase indivizi care să-i oblige pe cei doi cumnaţi care îi erau datori să-i restituie banii pe o cale mai puţin legală, dar mai rapidă. Atât acuzaţiile procurorilor, cât şi apărările părţilor urmează a fi susţinute şi eventual probate numai în faţa magistraţilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii