Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vin yoginii

ro

02 May, 2003 00:00 1360 Marime text

Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut a lui Bivolaru va avea un sediu in Constanta

Reprezentantii lui Gregorian Bivolaru au ajuns deja in Costinesti * Ei pregatesc venirea miilor de adepti care vor sosi in statiune * Yoginii vor sa se asigure si pentru extrasezon si vor avea un sediu pe strada Fulgerului * Vara, ei fac bai de soare dezbracati, fac "spirala" si organizeaza spectacole erotice * Autoritatile din Costinesti ii tolereaza pentru ca aduc bani statiunii

Inceputul verii marcheaza reluarea ofensivei yoginilor pe litoral. Ca si anul trecut, ei vor avea cartierul general la Costinesti, loc pe care il considera special, datorita unui camp energetic ce s-ar afla aici. Un loc similar il reprezinta Platoul Babelor, din Bucegi, dar la Costinesti avantajul e ca yoginii pot face bai de soare. Cotidianul nostru a publicat mai multe materiale despre activitatile dubioase pe care membrii Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), condusa de Gregorian Bivolaru, le desfasoara, de mai multi ani, vara in Costinesti. In luna august, MISA organizeaza Tabara Internationala de Yoga, ce aduna in fiecare vara mii de adepti din tara si de peste hotare. Interesul pentru Costinesti a facut ca MISA sa cumpere mai multe proprietati in statiune, unde yoginii isi desfasoara netulburati activitatile. Noutatea pentru acest an e ca MISA isi va deschide un centru permanent in Constanta, pe strada Fulgerului. Pana acum, in extrasezon, ei se intalneau numai la cursurile de yoga ce aveau loc duminica in sala de sport a Scolii nr. 43 din Constanta. In tabara de la Costinesti au acces numai yoginii de an mare. Participarea la activitatile de la Costinesti se face numai pe baza de legitimatie, fiecare participant platind o taxa. Ajunsi in Costinesti, fiecare se descurca de cazare si masa, pentru ca sediile MISA din statiune sunt numai pentru apropiatii lui Grig. Pana anul trecut, yoginii lui Bivolaru stateau in tabara de corturi, pe care o asezau in afara statiunii, chiar langa schit. Maicutele de acolo au fost deranjate in nenumarate randuri de ritualurile lor bizare. De aceea, ele au anuntat politia si primaria, iar "Grig", caci asa e alintat Bivoaru de catre apropiati, a hotarat ca activitatile sa se desfasoare pe terenuri cumparate sau concesionate, pentru a nu li se putea reprosa nimic.

Au inceput pregatirile in Costinesti

In fiecare an, cu cateva zile inainte de 1 mai, adepti de-ai lui Bivolaru vin in Costinesti pentru a avea timp sa faca toate pregatirile pentru venirea "fratilor". Sediul central, "Comandamentul", cum e numit de cei din MISA, se afla intr-o cladire din Costinesti, in apropierea primariei. E vorba de o casa foarte inalta, probabil cea mai inalta din statiune, construita fara pic de gust, insistandu-se numai pe ratiunile utilitare. Ea are 72 de camere de mici dimensiuni, gen chilie, pentru "locotenentii" lui Bivolaru. Membrii staff-ului locuiesc intr-o vila construita cu gust, chiar langa "fortareata", in aceeasi curte. Pe intai mai am vazut deja cativa tineri yogini, fete si baieti, intrand si iesind din cladirea Comandamentului. Am incercat sa stam de vorba cu ei, dar ne-au refuzat categoric si ne-au sfatuit sa plecam. Am hotarat ca e cel mai bun lucru, mai ales ca poarta era pazita de un om de ordine.

Spectacole erotice la teatrul de vara

In zona garii vechi, yoginii au un teatru de vara, cu peretii din scandura si scena, pentru spectacole. In fiecare zi, yoginii merg la plaja "Topless", pentru bai de soare. Desi Gregorian Bivolaru declarase public, la inceputul verii trecute, ca le-a interzis yoginilor sa faca plaja goi, practica bailor de soare in costumul lui Adam si al Evei nu a incetat nici o clipa. Programul se reia seara cu "spirala", o tehnica de concentrare, care are loc pe un camp din apropierea cimitirului din Costinesti, aproape de soseaua de centura. Dupa miezul noptii, la "teatrul de vara" au loc spectacolele erotice, carora liderii MISA incearca sa le dea o aparenta mistica. Oricat ar incerca sa nu atraga atentia, manifestarile ciudate, dar si interesul de a-si atrage adepti ii fac pe yogini sa iasa in evidenta. Locuitorii din Costinesti, care ii considera putin ciudati, par a se fi obisnuit cu ei, mai ales ca multi traiesc de pe urma yoginilor. Ei inchiriaza adesea o vila intreaga, pentru a-si putea vedea nestingheriti de treaba. Yoginii incearca sa si-i apropie pe localnici, dar si pe turisti, vanzandu-le la preturi mici tot soiul de creme, licori si ceaiuri pentru vindecarea a tot soiul de boli, precum si carti de doctrina. Autoritatile din Costinesti accepta tacit prezenta yoginilor in statiune pentru ca ei aduc multi bani statiunii in fiecare an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii