Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vlad Pascu contestă în instanță sancțiunea primită de la Penitenciarul Poarta Albă, după ce ar fi împrumutat unui coleg mașina de tuns, care ar fi fost transformată în aparat de tatuat (VIDEO)

ro

06 Jun, 2024 11:12 1219 Marime text


Pascu Matei Vlad, din București, acuzat de proceducerea accidentului de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, a contestat în instanță un raport întocmit pentru o abatere disciplinară.

Conform portalului instanțelor de judecată, Pascu Matei Vlad are calitatea de contestator, iar Penitenciarul Constanța - Poarta Albă este intimat.
 
Termen în dosar a fost stabilit pentru astăzi, 6 iunie 2024.

Prezentă la Judecătoria Medgidia, avocata lui Vlad Pascu, Sorina Stoica, a declarat că nu consideră că acesta ar fi săvârșit vreo abatere, ci ar fost, literalmente, un împrumut.

Astăzi avem o contestație formulată împotriva unei încheieri a judecătorului delegat. S-a întocmit un raport de incident în ceea ce-l privește pe Pascu Matei Vlad. În esență, s-a reținut că a făcut un schimb de bunuri în penitenciar, respectiv că a împrumutat un aparat de tuns unui coleg, iar acesta din urmă ar fi transformat această mașină de tuns într-un aparat de tatuat, motiv pentru care a fost și confiscată această improvizație și astăzi, pentru că apreciem că nu s-a săvârșit, într-adevăr, o abatere disciplinară, pentru că a fost un împrumut, a fost un schimb, în sensul literar al cuvântului, și acesta este motivul pentru care ne aflăm astăzi la Judecătorie.”, a declarat Sorina Stoica.

Întrebată de presă cum a fost sancționat Vlad Pascu de decizia Penitenciarului Poarta Albă, avocata a precizat că acestuia nu i-a mai fost permis să primească vizite pentru o perioadă de o lună.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:
Pascu Matei Vlad, din București, acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai, proces cu Penitenciarul Poarta Albă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii