Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi de foc pentru pompierii din Tulcea. Intervenții la Camena și Somova! (FOTO)

ro

29 Jun, 2024 15:11 575 Marime text
Zi plină pentru pompierii din Tulcea!

Incendiile de vegetație uscată din județul Tulcea sunt din ce în ce mai frecvente și produc pagube însemnate atât în culturile agricole cât și în zone cu lăstăriș și pădure. 

În acest moment peste 15 pompieri din cadrul Stației Babadag și Detașamentul Tulcea intervin cu trei autospeciale de stingere în zona localității Camena din județul Tulcea pentru a localiza și lichida un incediu ce a pornit de la vegetație uscată și s-a extins la o cultură de grâu și o zonă împădurită din apropiere. 

Pompierii fac eforturi mari pentru a opri propagarea incendiului în zona împădurită însă, din cauza vântului care bate cu putere, a vegetației uscate și a temperaturilor ridicate incendiul se propagă cu repeziciune. 

În cealaltă parte a județului Tulcea, în localitatea Somova, intervin două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea pentru stingerea unui incendiu ce se manifestă la miriște în localitatea Somova. 

Ambele intervenții sunt în desfășurare, iar în total sunt angrenați peste 25 de subofițeri și un ofițer, transmite ISU Delta Tulcea. 

Pompierii tulceni fac încă o dată un apel la populație de a conștientiza riscurile la care expun proprietățile private, agoniseala semenilor lor, siguranța și integritatea faunei, florei, a mediului înconjurător și nu în ultimul rând a familiilor și a vecinilor! Incendierea resturilor vegetale din curți, curățarea terenurilor agricole prin incendiere este interzisă mai ales pe timp de caniculă și vânt puternic.

Alege să FII RESPONSABIL - este îndemnul fiecărui salvator care în aceste momente se luptă să protejeze și să salveze!


Foto: ISU Delta Tulcea 



Citește și: 

În atenția șoferilor! Circulație deviată pe autostrada A2 din cauza unui incendiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii