Zicea că suferă de o boală pe care nu o poate face publică Iată ce inculpat din dosarul Portul va pleca în China pentru medicină tradiţională
Zicea că suferă de o boală pe care nu o poate face publică: Iată ce inculpat din dosarul Portul va pleca înMagistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României îi permit unui inculpat din dosarul „Portul" să părăsească graniţele teritoriale ale ţării. Fericitul este acuzat de procurorii de la Anticorupţie de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi dare de mită. Cel în cauză a mai cerut şi în trecut să iasă din ţară, motivând că suferă de o boală pe care nu o poate face publică şi că vrea să beneficieze de medicină tradiţională.
În şedinţa din data de 26 noiembrie, Curtea Supremă de Justiţie a admis cererea de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării formulată de inculpatul Qing Zhang. Pe cale de consecinţă, magistraţii au încuviinţat bărbatului să părăsească teritoriul României în perioada 6 - 20 decembrie pentru a se deplasa în China. În aceeaşi şedinţă, judecătorii Înaltei Curţi au atras atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind înlocuirea măsurii obligării de a nu părăsi ţara cu măsura arestării preventive în cazul încălcării obligaţiei de a reveni pe teritoriul României până la data de 20 decembrie, precum şi a celorlalte obligaţii stabilite de instanţa de judecată prin încheierea din 6 aprilie. Mai mult decât atât, magistraţii au respins ca neîntemeiată cererea de revocare a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara formulate de Valentin Ţiripan. Curtea Supremă a respins ca neîntemeiată şi plângerea formulată de Rouchdi Mohamad împotriva măsurii asigurătorii luată prin ordonanţa nr. 160/P/2010 din 5 octombrie 2011 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA. „Respinge cererea de ridicare a sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa anterior menţionată asupra bunurilor aflate în proprietatea inculpatului Mohamad Rouchdi, până la concurenţa sumei de 1.016.650 USD, măsură adusa la îndeplinire conform procesului verbal de sechestru nr. 160/P/2010 din 7 octombrie 2011", conform Portalului instanţelor de judecată.
Această decizie poate fi atacată cu recurs. DNA arată că Qing Zhang este cetăţean chinez, cu reşedinţa în România, intermediar vamal, şi este acuzat că, în perioada 2010 - 2011, ar fi promis, a oferit sau, după caz, a dat diverse sume de bani comisionarului vamal Marian-Ionuţ Iordănescu pentru ca acesta să remită respectivele sume lucrătorilor vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud - Agigea, precum şi conducerii grupului infracţional constituit în cauză. „De asemenea, inculpatul Mohamad Rouchdi a plătit lucrătorilor vamali, în mod direct, de 560 de ori, diferite sume de bani, în medie 2.000 USD pentru un transport, în scopul menţionat mai sus". Quing Zhang a fost arestat la data de 25 mai 2011, alături de 27 de inculpaţi, printre ei numărându-se: Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti, Claudiu-Constantin Olteanu, adjunct al şefului Biroul Vamal Constanţa Sud Agigea, Adrian Milea, şef control fizic containere în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud - Agigea, Adrian Sorin Pătraşcu, ofiţer de poliţie, Comandant adjunct „Grup de nave" Constanţa, Ionuţ-Marius Scrioşteanu, şef al Biroului Vamal Slobozia, Sunai Cadîr, fost şef al Direcţiei Regionale Vamale Constanţa etc.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp