Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 10 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Delfinului Constanța 2024 Un eveniment pentru protecția și conservarea delfinilor (FOTO)

ro

10 Aug, 2024 12:00 220 Marime text
foto: ONG Mare Nostrum Pe data de 9 august, în intervalul 17:00 – 19:00, pe Faleza Cazino din Constanța a avut loc evenimentul Ziua Delfinului realizat de Organizația Neguvernamentală Mare Nostrum, la care peste 500 de persoane s-au alăturat pentru a celebra delfinii din Marea Neagră. Evenimentul face parte din proiectul “Generația Delta” finanțat de Black Sea Oil&Gas.
         
Pe durata evenimentului cetățenii și turiștii aflați pe faleză au fost informați, de echipa și voluntarii Mare Nostrum, despre activitățile organizației cu privire la aceste mamifere din Marea Neagră. De asemenea, persoanele doritoare au avut posibilitatea de a afla care sunt pașii pentru monitorizarea delfinilor. Pe tot parcursul evenimentului a fost amplasat un punct de observare a cetaceelor și un stand informativ pentru campania “Adoptă un delfin”, transmit reprezentanții  ONG Mare Nostrum. 

Participanții la eveniment au avut ocazia de a admira și o expoziție vie, realizată de tineri implicați și pasionați din Corbu și Vadu. Pentru realizarea expoziției fiecare grup a avut o tematică diferită, iar tinerii au reprezentat cu mândrie exponatele realizate.




A fost expusă și o galerie foto, cu poze din Școala de Vară              

De asemenea, pe toată perioada evenimentului a fost expusă și o galerie foto, cu poze din Școala de Vară, organizată în cadrul proiectului Generația Delta. Tinerii prezenți și participanți în cadrul școlii, au oferit mai multe informații cu privire la activitățile realizate pe toată perioada acesteia.
         
Ziua Delfinului este un eveniment de mediu care se adresează tuturor persoanelor dornice să producă o schimbare, fără limită de vârstă. Obiectivul principal al evenimentului este de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța protejării și conservării cetaceelor, dar și a mediului marin.  
  ONG Mare Nostrum crește respectul față de mediul înconjurător, implementând proiecte care se axează pe dezvoltarea durabilă, conservarea biodiversității din zona marină și costieră și gestionarea resurselor naturale.



Citește și:

Năvodari, cel mai murdar sector, cu 1.253 de deșeuriONG Mare Nostrum. Litoralul românesc înaintea sezonului estival, mai curat cu 1.000 de elemente
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii