Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acte de vandalism la monumentul Stonehenge! Doi activiști au murdărit pietrele cu vopsea portocalie (GALERIE FOTO)

ro

19 Jun, 2024 17:32 584 Marime text
Sursa galeriei foto: Just Stop OilDoi susținători Just Stop Oil au murdărit monumentul Stonehenge cu vopsea pudră portocalie. Potrivit unui comunicat oficial ei cer ca viitorul guvern britanic să se angajeze să colaboreze cu alte guverne pentru a conveni un plan echitabil pentru a pune capăt extracției și arderii petrolului, gazelor și cărbunelui până în 2030. 

Astfel, în jurul orei 12:00, cei doi susținători au început să pulverizeze stâncile emblematice la locul antic de lângă Salisbury. Acțiunea de astăzi a venit la câteva zile după ce manifestul Partidului Laburist i-a reangajat să oprească toate licențele viitoare pentru petrol și gaze noi, în cazul în care formează următorul guvern.

„Guvernul Regatului Unit în așteptare s-a angajat să adopte cererea inițială a Just Stop Oil de „fără petrol și gaze noi”. Cu toate acestea, știm cu toții că acest lucru nu este suficient. Continuarea arderii cărbunelui, petrolului și gazelor va duce la moartea a milioane de oameni. Trebuie să ne unim pentru a apăra umanitatea sau riscăm totul. De aceea, Just Stop Oil cere ca următorul nostru guvern să semneze un tratat obligatoriu din punct de vedere legal pentru eliminarea treptată a combustibililor fosili până în 2030.

Eșecul de a ne angaja să apere comunitățile noastre va însemna că susținătorii Just Stop Oil, împreună cu cetățeni din Austria, Canada, Norvegia, Țările de Jos și Elveția se vor alătura rezistenței în această vară, dacă propriile guverne nu iau măsuri semnificative. Cercurile de piatră pot fi găsite în fiecare parte a Europei, arătând modul în care am cooperat întotdeauna pe distanțe mari – ne construim pe această moștenire.” - a precizat un purtător de cuvânt al Just Stop Oil. 

Citește și: 

Activiști ecologiști au stropit cu supă geamul blindat din fața tabloului „Mona Lisa”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii