Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri Republica Moldova Primul tur al prezidențialelor, pe 20 octombrie 2024. O secție de vot pentru cetățenii din Moldova și la Constanța

ro

17 Oct, 2024 12:45 159 Marime text
Sursa foto: Pexels




 
  • Republica Moldova organizează pe 20 octombrie 2024 primul tur al alegerilor prezidențiale și referendumul pentru integrarea țării în Uniunea Europeană.
 
Cetățenii moldoveni aflați pe teritoriul țării noastre vor putea vota la cele 16 secții de votare deschise.

Cetățenii din Republica Moldova care se află pe teritoriul României vor putea vota în locațiile din țară deschise astfel: 3 locații în București, câte 2 locații în Cluj Napoca și Iași, câte o locație în orașele: Brașov, Sibiu, Timișoara, Craiova, Oradea, Suceava, Bacău, Galați și Constanța,
 
La Constanța, cetățenii din Moldova pot vota la Universitatea „Ovidius”, din bulevardul Mamaia nr. 124.

Programul secțiilor de votare 

Secţiile de votare se vor deschide la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00. Votul alegătorilor va putea fi exprimat pe bază de buletin de identitate valabil, paşaport valabil sau expirat.

Referendumul pentru modificarea Constituţiei urmăreşte includerea în legea fundamentală, în baza votului populaţiei, a parcursului european ireversibil al Republicii Moldova. Întrebarea adresată alegătorilor va fi "Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?", iar posibilităţile de răspuns vor fi "Da" sau "Nu".

Citește și
Alegeri electorale 2024 Care sunt țintele pentru un nou mandat ale lui Eugen Tomac, candidatul ADU pentru Parlamentul European?
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii