Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:12 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care este țara care a început să administreze primul vaccin anti-COVID-19 inhalabil

ro

29 Oct, 2022 12:45 2162 Marime text
Coronavirus, foto: Pexels În cadrul unei campanii considerate o premieră mondială, reprezentanţii capitalei economice a Chinei, Shanghai, au lansat în această săptămână un nou tip de vaccin anti-COVID-19 care este administrat prin inhalare, nu prin injectare, informează Reuters.

Agenţia de reglementare medicală din China a aprobat în luna septembrie acest vaccin, care este produs de compania farmaceutică chineză CanSino Biologics, cu scopul de a fi administrat ca doză booster.

Primii rezidenţi din Shanghai au început să primească noul vaccin, care este inhalat pe gură dintr-un recipient care seamănă cu un pahar de cafea echipat cu un muştiuc., scrie Agerpres.ro. 

"Prima linie de apărare a corpului nostru este membrana mucoasă a sistemului nostru respirator, noi ne dorim ca ea să fie stimulată direct pentru a ne îmbunătăţi imunitatea, iar utilizarea vaccinului inhalat face acest lucru", a declarat Zhao Hui, medic-şef la Spitalul Familiei Unite Pudong din Shanghai.


Acest spital se află pe lista unităţilor medicale care administrează noul vaccin, care va putea să fie folosit şi sub formă injectabilă.

Comentând iniţiativa din China, pe care o consideră prima utilizare din lume a acestei tehnologii, Erwin Loh, medicul-şef de la St. Vincents Health Australia, a spus că sosirea pe piaţa medicală a vaccinurilor inhalabile reprezintă o etapă importantă nu doar pentru faptul că ele au potenţialul de a preveni infectările, ci şi pentru că pot să contribuie la scăderea reticenţei unor oameni faţă de vaccinuri.

"Există mulţi oameni care sunt reticenţi să se vaccineze pentru că suferă de o fobie a acelor. S-ar putea să nu spună direct acest lucru, dar asta se află în mintea lor", a adăugat medicul australian.


Creşterea ratelor de vaccinare este vitală pentru China, care a rămas un caz singular la nivel mondial alegând să continue strategia sa denumită "zero COVID", creată cu scopul de a elimina focarele comunitare declanşate de noul coronavirus.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii