Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai lungă condamnare nedreaptă a unei femei din istoria SUA

ro

16 Jun, 2024 13:59 585 Marime text

Sursa foto: Pexels




 
  • Condamnarea unei femei din Missouri, închisă mai mult de 40 de ani pentru crimă, a fost anulată, după ce un judecător a găsit dovezi "clare şi convingătoare" că femeia era de fapt nevinovată, relatează The Guardian.

Sandra Hemme, acum în vârstă de 63 de ani, a fost condamnată la închisoare pe viaţă pentru uciderea în 1980 a angajatei unei biblioteci din St Joseph, Missouri, după ce Hemme a făcut declaraţii la poliţie prin care s-a autoincriminat în timp ce era pacientă la psihiatrie, potrivit știripesurse.ro.

Condamnarea lui Hemme a fost cea mai lungă condamnare nedreaptă a unei femei din istoria SUA, au declarat avocaţii ei de la Innocence Project - o organizaţie non-profit din domeniul justiţiei penale.

Hemme a pledat iniţial vinovată de crimă în schimbul evitării pedepsei cu moartea. Însă pe atunci în vârstă de 20 de ani, femeia urma un tratament pentru halucinaţii auditive şi consum de droguri când a fost ţinta poliţiei, au declarat avocaţii ei. Ea şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii, începând de la vârsta de 12 ani, în clinici de psihiatrie.
 
Citește și
Crimă într-un hotel din Mangalia! S-au dictat aproape 16 ani de închisoare. Când va fi anunțată sentința finală 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii