Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele 27 de ţări membre ale UE au confirmat Se deschid negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, marţi, 25 iunie

ro

21 Jun, 2024 16:03 480 Marime text
Cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene au confirmat deschiderea marţi, 25 iunie, a negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, a anunţat vineri preşedinţia belgiană a Consiliului UE, notează AFP.

Miniştrii de finanţe ai UE, reuniţi la Luxemburg, au adoptat oficial cadrul pentru negocierile de aderare cu aceste două ţări candidate, confirmând un acord de principiu aprobat de ambasadorii lor săptămâna trecută.

Acest acord deschide calea pentru începerea oficială a negocierilor marţi, 25 iunie, la Luxemburg, a precizat aceeaşi sursă. Şefii de stat şi de guvern ai Uniunii Europene au deschis calea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova la mijlocul lunii decembrie 2023.


Comisia Europeană- Ucraina și Republica Moldova îndeplinesc condițiile pentru începerea negocierilor

La rândul său, Comisia Europeană a estimat pe 7 iunie că Ucraina şi Republica Moldova au îndeplinit toate condiţiile pentru deschiderea negocierilor oficiale.


Cerințe pentru Ucraina și Republica Moldova

Executivul european îndemnase Kievul să ia măsuri pentru combaterea corupţiei şi a influenţei oligarhilor. De asemenea, Comisia ceruse o mai bună luare în considerare a minorităţilor, măsură solicitată cu insistenţă de Budapesta, din cauza prezenţei unei comunităţi maghiare în Ucraina.

În iunie 2022, UE a acordat Ucrainei statutul de candidat la aderare, într-un gest extrem de simbolic la câteva luni după începerea războiului declanşat de Moscova, precum şi Republicii Moldova.

Deschiderea negocierilor este un pas într-un proces de aderare lung şi anevoios. O posibilă intrare în UE a Ucrainei, ţară cu peste 40 de milioane de locuitori şi o putere agricolă, ridică dificultăţi, începând cu finanţarea. 




Sursa: Agerpres.ro 


Citește și:

România va trimite un sistem de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii