Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 18 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea filmului Marele actor, Alain Delon, s-a stins din viață

ro

18 Aug, 2024 09:30 386 Marime text
Sursa foto: Facebook


Actorul Alain Delon, simbol al cinematografiei franceze, a murit, duminică, la 88 de ani. Decesul a fost anunţat de cei trei copii ai săi, informează știripesurse.ro.
 
„Alain Fabien, Anouchka, Anthony şi (câinele său) Loubo sunt profund întristaţi să anunţe decesul tatălui lor. Acesta s-a stins din viaţă în linişte în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi şi de familia sa. (...) Familia sa vă roagă să îi respectaţi viaţa privată în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, se arată în comunicat.
 
Născut la 8 noiembrie 1935, Delon a revoluţionat cinematografia cu frumuseţea sa de înger diabolic în filmele lui Clément, Melville şi Visconti.

Actorul avea 88 de ani, iar cu el se încheie una dintre cele mai flamboaiante cariere din cinematografia franceză.

Născut la Sceaux (Hauts-de-Seine), Alain Delon spune că a fost un copil nefericit, aruncat între două familii - părinţii săi s-au despărţit şi fiecare a început o nouă viaţă. Destinat să devină ajutor de măcelar, a renunţat la tot şi s-a înrolat la vârsta de 17 ani, în Indochina.

De la primul său lungmetraj în 1957, la vârsta de 23 de ani, Delon a jucat în 88 de filme şi şapte filme de televiziune. De asemenea, a regizat 2 lungmetraje, a produs 32 şi a jucat în 7 piese de teatru. Dincolo de acest şir de cifre, cel care era destinat să preia delicatesele familiei din Bourg-la-Reine (Hauts-de-Seine) a fost mai ales eroul unor capodopere sau filme cult, printre care „Plein Soleil”, „Rocco et ses frères”, „Le Guépard”, „Mélodie en sous-sol”, „Le Samouraï”, „Borsalino”, „La Piscine” şi „Monsieur Klein”.

În mai 2019, Delon a fost încoronat cu Palme d'or d'honneur la Cannes : un premiu tardiv, dar suprem, pe care starul l-a primit în lacrimi din mâinile fiicei sale Anouchka, profitând de acest ultim omagiu pentru a-şi lua rămas bun de la publicul său.

Citește și
Actriţa Nathalie Delon, fosta soţie a lui Alain Delon, a murit
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii