Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu la Hollywood! A murit actorul Donald Sutherland

ro

20 Jun, 2024 21:09 1010 Marime text

Sursa foto: Wikipedia




 
  • Actorul canadian Donald Sutherland a murit, joi, la vârsta de 88 de ani, dintre care aproximativ 50 de ani i-a petrecut în industria cinematografică, conform The Standard, Variety și Deadline.

Donald Sutherland, care în 2017 a primit un Oscar pentru întreaga carieră, a murit joi, la Miami „după o lungă boală”, potrivit știripesurse.ro.

Actorul a apărut în peste 150 de filme, printre care "MASH" în regia lui Robert Altman, "Ordinary People" în regia lui Robert Redford, "1900" de Bernardo Bertolucci , "The Dirty Dozen" de Robert Aldrich şi "Don't Look Now" în regia lui Nicolas Roeg, dar și în franciza recentă „The Hunger Games”.

El a mai câștigat un premiu Emmy pentru rolul intepretat în filmul „Citizen X” în 1995.

Decesul a fost anunțat de fiul său, actorul Kiefer Sutherland.

„Cu inima grea, vă spun că tatăl meu, Donald Sutherland, a murit. Personal, cred că a fost unul dintre cei mai importanți actori din istoria filmului. A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit și nu se poate cere niciodată mai mult decât atât. O viață care merită trăită”, a scris fiul său, pe rețeaua X.
 
 
 
Citește și
 Un celebru actor a avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale de la SMURD. Donald Sutherland este cazat la un hotel din București
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii