Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emmanuel Macron și Olaf Scholz au discutat cu Vladimir Putin. Au cerut Rusiei un armistiţiu imediat

ro

12 Mar, 2022 16:22 1595 Marime text
Președintele Franței, foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz au discutat sâmbătă, 12 martie, la telefon, cu preşedintele rus Vladimir Putin despre războiul din Ucraina, a doua zi după summitul de la Versailles, a anunţat Palatul Elysée. 

Apelul a început în jurul orei 11.00 GMT și s-a încheiat înainte de ora 13.00 GMT, Macron discutânt anterior cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski online.

Într-o înregistrare video difuzată de preşedinţia ucraineană, Volodomir Zelenski a făcut apel sâmbătă la liderii francez şi german să ajute la eliberarea primarului oraşului ucrainean Melitopol, răpit cu o zi în urmă de ruşi, potrivit Kievului.

Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Vladimir Putin au mai avut o discuţie telefonică joi, în cursul căreia Franţa şi Germania „au cerut Rusiei un armistiţiu imediat".

După întâlnirea lor de la 7 februarie de la Kremlin, Macron a avut nouă convorbiri telefonice cu președintele rus, luând-o în considerare şi pe cea de joi.

Reuniţi la sfârșitul săptămânii la Versailles, europenii au sporit presiunea asupra Rusiei pentru ca aceasta să-şi înceteze ofensiva militară cu ameninţări de noi sancţiuni „masive" împotriva Moscovei şi o dublare a finanţărilor pentru armament destinat Ucrainei.

sursa Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii