Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenția turiștilor! Premierul Greciei avertizează asupra unei veri periculoase

ro

01 Jul, 2024 15:18 176 Marime text





 
  • Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis a declarat luni că ţara se confruntă cu o vară periculoasă din cauza incendiilor de vegetaţie, care sunt favorizate de seceta prelungită şi de vânturi neobişnuit de puternice.

Incendiile de vegetaţie sunt frecvente în această ţară mediteraneană, dar vremea mai caldă, mai uscată şi mai vântoasă, pe care oamenii de ştiinţă o asociază cu efectele schimbărilor climatice, a crescut frecvenţa şi intensitatea acestora. În acest weekend, zeci de incendii au izbucnit în Grecia, inclusiv două în apropierea capitalei, Atena, potrivit știripesurse.ro.

„Este o vară care este de aşteptat să fie deosebit de periculoasă, cele mai dificile perioade sunt încă în faţa noastră", a declarat Mitsotakis adresându-se cabinetului său.

„Am avut o lună iunie foarte dificilă în ceea ce priveşte condiţiile meteorologice, cu secetă ridicată şi rafale de vânt neobişnuit de mari pentru acest sezon", a adăugat el, lăudând pompierii pentru că au reuşit să stăpânească incendiile izbucnite în weekend.


Mitsotakis a spus că aproape 100 000 de metri pătraţi de teren au ars în cele două incendii izbucnite la sfârşitul săptămânii, dar pagubele au fost limitate datorită răspunsului autorităţilor care se ocupă de situaţiile de urgenţă. Grecia şi-a intensificat pregătirile în acest an, angajând mai mult personal şi sporind formarea, după ce anul trecut incendiile de pădure au forţat 19.000 de persoane să părăsească insula Rodos şi au ucis 20 de persoane în nordul ţării.
 
Citește și
 
MAE Atenționare de călătorie pentru Turcia și Greci din cauza riscului de incendii în perioada estivală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii