Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Caraibe Uraganul Beryl face ravagii! În jumătate de oră, Carriacou a fost distrus

ro

02 Jul, 2024 14:46 258 Marime text


Sursa foto: Pixabay



 
  • Uraganul Beryl, care amenință Caraibele, este acum de categoria 5, având potențial catastrofal . Vântul poate atinge până la 260 km/h, fiind cea mai timpurie furtună de o asemenea intensitate de când există înregistrări meteo.

Ochiul uraganului a trecut, când încă era de categoria 4, peste mai multe insule din sud-estul Caraibelor.  Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa după ce uraganul Beryl a făcut ravagii în Grenada, a anunţat luni seara premierul acestei ţări insulare din sud-estul Caraibelor, Dickon Mitchell, potrivit digi24.ro

„În jumătate de oră, Carriacou a fost distrus”, a spus premierul de acolo. Beryl își continuă traiectoria până în Jamaica, unde e așteptat mâine. Oamenii de știință cred că schimbările climatice au contribut probabil la rapiditatea cu care s-a format acestă furtună, neobișnuit de puternică mai ales pentru un început de sezon al uraganelor.


Beryl a atins zona de uscat în Carriacou, o insulă care face parte din Grenada, luni dimineaţă, cu forţa unui uragan de categoria a 4-a. De atunci, intensitatea fenomenului a atins nivelul maxim - categoria a 5-a - pe scala Saffir-Simpson, „cu potenţial catastrofal", a indicat luni seara Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite.

Uraganul Beryl era însoţit de viteze maxime susţinute ale vântului de 261 km/h şi „se preconizează că va aduce vânturi şi valuri de furtună periculoase în Jamaica, la sfârşitul acestei săptămâni", a precizat NHC într-un aviz informativ dat publicităţii la ora 23:00.



Citește și
Alertă meteo, în România! Furtuna Pia lovește cu forța unui uragan, chiar înainte de Crăciun
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii