Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 02 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iranul atacă Israelul cu sute de rachete!

ro

01 Oct, 2024 21:38 242 Marime text
foto: Freepick.com
Iranul a lansat marţi, 01 octombrie 2024, un atac cu sute de rachete balistice asupra Israelului în ripostă la campania Israelului împotriva grupării şiite pro-iraniene Hezbollah în Liban, relatează Reuters.

Sirenele au sunat pe teritoriului Israelului şi s-au auzit explozii la Ierusalim şi în valea Râului Iordan, după ce israelienii s-au îndreptat spre adăposturi. Reporterii de la televiziunea de stat israeliană au stat la pământ în timpul transmisiunilor în direct.

 

Rachete interceptate în spaţiul aerian al statului vecin Iordania

Jurnalişti ai agenţiei de presă Reuters au declarat că au văzut rachete interceptate în spaţiul aerian al statului vecin Iordania. Potrivit presei israeliene, au fost lansate până la 200 de rachete.
 

Armata a anunţat iminenţa unui atac cu rachete balistice din Iran 

Anterior, armata a anunţat iminenţa unui atac cu rachete balistice din Iran şi a cerut populaţiei să se adăpostească în zone sigure.
Iranul a promis că va riposta în urma atacurilor care au ucis conducerea la vârf a aliaţilor săi din Hezbollah în Liban.

Lansarea de rachete a avut loc după ce Israelul a declarat că trupele sale au lansat raiduri terestre în Liban, deşi a descris incursiunile ca fiind limitate. Campania israeliană din Liban este cea mai mare escaladare a războiului regional de când au izbucnit luptele în Gaza, în urmă cu un an.

La Washington, preşedintele american Joe Biden a declarat marţi că Statele Unite sunt pregătite să ajute Israelul să se apere de atacurile iraniene cu rachete şi să protejeze armata americană din regiune.

"Am discutat despre modul în care Statele Unite sunt pregătite să ajute Israelul să se apere împotriva acestor atacuri şi să protejeze personalul american din regiune", a afirmat Biden pe platforma X după o întrevedere avută la începutul zilei cu vicepreşedinta Kamala Harris şi echipa de securitate naţională de la Casa Albă.


Sursa: Agerpres.ro. 


Citește și:

Iranul începe un proces împotriva SUA pentru lovitura de stat din 1953
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii