Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Se deschide punctul de frontieră de la Rafah, dintre Fâșia Gaza și Republica Arabă Egipt

ro

01 Nov, 2023 10:18 932 Marime text





Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE),  în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, autoritățile israeliene, împreună cu autoritățile egiptene, au informat în cursul nopții că s-a decis deschiderea în cursul zilei de astăzi a punctului de frontieră de la Rafah, dintre Fâșia Gaza și Republica Arabă Egipt. 
 
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, autoritățile israeliene, împreună cu autoritățile egiptene, au informat în cursul nopții că, urmare a negocierilor internaționale complexe purtate în ultimele zile, s-a decis deschiderea în cursul zilei de astăzi a punctului de frontieră de la Rafah, dintre Fâșia Gaza și Republica Arabă Egipt.

„Conform informațiilor din teren disponibile până la această oră, pentru început, va fi permis tranzitul frontierei pentru funcționarii organizațiilor internaționale, cazurile medicale și cetățenii din statele cu comunități reduse în Fâșia Gaza”, a precizat ministerul.


MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, rămâne în strânsă legătură cu autoritățile israeliene și egiptene pentru evacuarea cetățenilor români și a familiilor acestora.

„Autoritățile egiptene și cele israeliene au dat asigurări că punctul de frontieră va continua să fie deschis pentru evacuări și în următoarele zile”, a mai punctat sursa.


Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, activată încă de la debutul crizei și care acționează în regim de permanență, 24/7, menține coordonarea cu alte state  și organizații internaționale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetățeni/funcționari.

De asemenea, a fost trimisă, în regim de urgență, o a doua echipă consulară mobilă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE, în vederea consolidării capacității de sprijin consular, a informat sursa citată.
 
Citește și
Alte două persoane, cu cetățenie dublă, israeliană și română, sunt luate ostatice în Fâșia Gaza
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii