Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Norvegia nu va mai acorda azil automat tuturor ucrainenilor refugiați

ro

27 Sep, 2024 15:58 134 Marime text
Norvegia/ Sursa foto: Pixabay



 
  • Norvegia va pune capăt cu efect imediat acordării de azil automat tuturor ucrainenilor, a anunţat vineri guvernul de la Oslo, precizând că dosarele celor sosiţi din vestul ţării lor, consideraţi în siguranţă pentru că se află departe de linia frontului, vor fi analizate de la caz la caz.

După începerea invaziei Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, autorităţile norvegiene au decis să ofere "protecţie colectivă" refugiaţilor ucraineni, acordându-le automat azil, conform Agerpres.

Timp de doi ani şi jumătate, Norvegia, o ţară cu 5,6 milioane de locuitori, a primit aproximativ 85.000 de ucraineni, un număr mai mare decât au găzduit vecinii săi nordici, potrivit Oslo.

"Nu putem găzdui o pondere disproporţionată de persoane strămutate în comparaţie cu alte ţări asemănătoare, precum ţările nordice", a declarat ministrul norvegian al Justiţiei, Emilie Enger Mehl, în timpul unei conferinţe de presă.

Autorităţile din domeniul imigraţiei vor procesa de acum înainte în mod individual cererile de azil de la locuitorii din şase regiuni din vestul Ucrainei considerate sigure: Liov, Volînia, Transcarpatia, Ivano-Frankivsk, Ternopil şi Rivne.

Guvernul norvegian a explicat înăsprirea regulilor prin impactul acestui aflux de refugiaţi ucraineni asupra locuinţelor, serviciilor de sănătate şi unităţilor de învăţământ dintr-un anumit număr de municipalităţi.

Ministrul norvegian al Justiţiei a remarcat, de asemenea, că "o parte tot mai mare" a refugiaţilor ucraineni era formată din "bărbaţi, dintre care mulţi au vârsta necesară pentru a fi înrolaţi", în timp ce Ucraina încearcă să reînnoiască rândurile armatei sale pentru a respinge ofensiva rusă.
 
 
 
Citește și
Atenționare de călătorie în Norvegia - Prelungirea controlului la frontiera națională până în noiembrie 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii