Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O pădure a fost incendiată în Grecia, din cauza unor focuri de artificii

ro

22 Jun, 2024 15:22 431 Marime text
Imagine cu rol ilustrativ




 
  • Un incendiu de pădure izbucnit pe insula grecească Hydra, lângă Atena, a fost declanşat vineri seara de un foc de artificii de pe un iaht, au anunţat sâmbătă pompierii, relatează AFP.

"Incendiul, provocat de un foc de artificii de pe o ambarcaţiune, a cuprins singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil şi care nu are drumuri", au anunţat pompierii eleni pe Facebook, postând o fotografie cu locul cuprins de flăcări, stârnind revoltă pe reţelele sociale.


Incendiul a fost stins rapid şi nu mai ameninţă pădurea din Hydra, potrivit Agerpres.

Primarul insulei,Giorgos Koukoudakis, s-a declarat "revoltat că unii oameni aprind focuri de artificii într-un mod atât de iresponsabil lângă o pădure de pini". El a afirmat la postul public de televiziune ERT că "primăria va intenta o acţiune civilă împotriva celor responsabili de izbucnirea incendiului imediat ce o anchetă preliminară va fi finalizată".

Grecia a înăsprit recent pedepsele pentru incendiere. Autorii incendiilor pot fi condamnaţi acum la pedepse de până la 20 de ani de închisoare şi o amendă de până la 200.000 de euro.

La postul de televiziune Skai, Koukoudakis a cerut, de asemenea, autorităţilor să acţioneze, subliniind faptul că "insula nu dispune de zone anti-incendiu, nici de drumuri forestiere" care să le permită pompierilor să ajungă în anumite locuri.

Citește și

Val al deceselor în rândul turiștilor, în destinația favorită a românilor. Bilanț tragic!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii