Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O platformă petrolieră s-a prăbușit în Turcia! O persoană a murit (FOTO)

ro

21 Jul, 2024 20:44 168 Marime text

O instalaţie de foraj petrolier s-a prăbuşit duminică în sud-estul Turciei, omorând o persoană şi rănind alte două, din rândul personalului, potrivit unui bilanţ al autorităţilor locale, relatează AFP.

Accidentul s-a produs pe locul de foraj din muntele Gabar, în provincia predominant kurdă Sirnak, în extremul sud-est al ţării, potrivit media locale.

Potrivit guvernatorului Cevdet Atay, care s-a deplasat la faţa locului, a fost descoperit corpul neînsufleţit al unui inginer.

Un muncitor "prins sub dărâmături a fost salvat imediat şi transportat la spital cu elicopterul. Un inginer a murit în accident", a anunţat guvernoratul pe contul său de pe platforma X.

"Un muncitor a supravieţuit accidentului fiind uşor rănit", a adăugat sursa citată, anunţând că "a fost deschisă o anchetă".

Provincia Sirnak, la graniţa cu Kurdistanul autonom în nordul Irakului şi nord-estul Siriei, s-a aflat de la mijlocul anilor '80 în centrul ciocnirilor armate dintre guvernul turc şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizaţie teroristă de către Ankara şi aliaţii săi occidentali.

 
Sursa foto:  T.C. Şırnak Valiliği/X


Sursa: Agerpres.ro.


Citește și:

Un cetățean turc și-a deschis o firmă în Constanța. Iată cu ce se ocupă și unde are sediul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii