Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papa Francisc consideră Jocurile Olimpice o oportunitate de armonie fraternă

ro

19 Jul, 2024 13:01 151 Marime text
Sursa foto: Pixabay






Papa Francisc speră că Jocurile Olimpice de la Paris vor fi "pentru toţi oamenii din Franţa o oportunitate de armonie fraternă", "dincolo de diferenţe şi opoziţii", într-un mesaj publicat vinery, potrivit Agerpres.

„Sper ca organizarea acestor Jocuri să fie pentru tot poporul Franţei o mare oportunitate de armonie fraternă care să permită, dincolo de diferenţe şi de opoziţii, să se întărească unitatea Naţiunii", afirmă Suveranul Pontif în acest mesaj adresat Arhiepiscopului de Paris, Laurent Ulrich.

Acest apel al Papei capătă o rezonanţă deosebită, întrucât Franţa se confruntă cu o situaţie politică confuză în urma alegerilor legislative care au urmat dizolvării Adunării Naţionale decisă de preşedintele Emmanuel Macron.

Primul tur a fost marcat de un scor istoric înregistrat de extrema dreaptă, iar al doilea tur a condus la o Adunare divizată în trei blocuri fără majoritate guvernamentală evidentă, situaţie fără precedent în timpul celei de-a Cincea Republici.

Pentru Papa Francisc, Jocurile Olimpice, care vor avea loc în capitala Franţei între 26 iulie şi 11 august, "sunt prin natură purtătoare de pace şi nu de război".

Pontiful argentinian aminteşte totodată că "Antichitatea, cu înţelepciune ei, a stabilit un armistiţiu în timpul Jocurilor", o "tradiţie fericită" pe care "epoca modernă încearcă să o reia în mod regulat".

„În această perioadă tulbure în care pacea mondială este serios ameninţată, sper cu ardoare că toată lumea va fi dornică să respecte acest armistiţiu, în speranţa unei rezolvări a conflictelor şi a unei reveniri la armonie", adaugă Papa Francisc în mesajul său.
 
 
 
 
Citește și
Papa Francisc cere încetarea violenţelor în Israel şi Gaza
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii