Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 250 de palestinieni au fost ucişi în Gaza în atacuri israeliene. Și 20 de copii au murit

ro

08 Oct, 2023 09:55 848 Marime text
foto: pexels Cel puţin 256 de persoane au murit în Fâşia Gaza în atacuri israeliene în urma ofensivei lansate de organizaţia extremistă palestiniană Hamas asupra Israelului, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din Gaza, citat de DPA.

Printre morţi se numără 20 de minori, a spus ministerul, adăugând că 1.788 de palestinieni au fost răniţi, scrie Agerpres.ro. 

Forţele aeriene israeliene au început să lovească ţinte Hamas în Gaza în urma atacului-surpriză devastator lansat de militanţi sâmbătă, în care aproximativ 300 de oameni au fost ucişi în Israel.

Hamas, care guvernează zona de coastă, este clasificată drept organizaţie teroristă de UE, SUA şi Israel.

Potrivit armatei israeliene, aceasta a lovit 10 ţinte Hamas în clădiri cu mai multe etaje în timpul nopţii, inclusiv un sediu al serviciului de informaţii şi o instalaţie militară.

Armata israeliană a bombardat de asemenea două bănci folosite de Hamas pentru finanţarea activităţilor teroriste împotriva civililor israelieni, a anunţat aceasta. O unitate de producţie a armelor a organizaţiei militante Jihadul Islamic în Gaza şi depozite de arme au fost de asemenea lovite.


Citește și:

MAE.Demersuri pentru repatrierea cetățenilor români din Israel
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii