Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 18 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția sârbă a împușcat mortal un musulman suspectat de terorism, la Novi Pazar

ro

18 Aug, 2024 18:40 185 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
 
  • Poliţia sârbă a ucis un individ suspectat de terorism în timpul unui schimb de focuri în oraşul Novi Pazar din sudul Serbiei, potrivit televiziunii de stat RTS, care citează Ministerul de Interne al acestei ţări.

Poliţia sârbă a ucis un individ suspectat de terorism în timpul unui schimb de focuri în oraşul Novi Pazar din sudul Serbiei, potrivit televiziunii de stat RTS, care citează Ministerul de Interne al acestei ţări, informează duminică dpa, potrivit Agerpres.

Individul, un sârb islamist, a încercat să evadeze din arest şi a deschis focul asupra unor poliţişti, care au replicat şi l-au împuşcat mortal.

Bărbatul era un bosniac musulman care era cercetat pentru adăpostirea unui sârb care s-a convertit la islam şi care a atacat un gardian la ambasada Israelului de la Belgrad cu o arbaletă, pe 29 iunie.

Bărbatul împuşcat sâmbătă fusese condamnat la închisoare pe termen scurt la finalul anilor 2000, pentru atacuri asupra unor poliţişti şi plănuire de atacuri teroriste.

El era membru al mişcării ultraconservatoare islamiste wahhabi şi recent a depus jurământul de credinţă pentru gruparea teroristă Stat Islamic, într-o înregistrare video pe care o publicase pe Telegram.

Novi Pazar este capitala regiunii sârbe Sandžak, populată majoritar de musulmani bosniaci.

Bosniacii formează majoritatea populaţiei în ţara vecină Bosnia şi Herţegovina, dar constituie numai circa 2% din populaţia Serbiei.



Citește și:
Rusia dezminte o relatare a presei că ar fi urmat să negocieze indirect cu Ucraina dacă aceasta nu ataca provincia Kursk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii