Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 21 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preot care se opunea traficanţilor de droguri, asasinat. „Moartea lui să nu rămână nepedepsită“

ro

21 Oct, 2024 08:47 282 Marime text
foto: Freepick.ro Un preot mexican, cunoscut pentru angajamentul său în favoarea apărării drepturilor omului şi denunţarea violenţei traficanţilor de droguri, a fost ucis duminică de indivizi înarmaţi în statul Chiapas, în sud-estul Mexicului, a anunţat Parchetul, notează AFP.

La scut timp după ce încheiase liturghia de duminică la San Cristobal de las Casas, "doi bărbaţi cu motociclete au deschis focul înspre vehiculul său", în care apoi a fost găsit "corpul fără viaţă al preotului" Marcelo Perez, potrivit unui comunicat al Parchetului local.

Guvernatorul statului Chiapas, Rutilio Escandon, a asigurat pe X că a fost lansată o anchetă "pentru ca moartea lui să nu rămână nepedepsită". Preotul era cunoscut în special pentru denunţarea violenţei tot mai mari în regiune legată de traficul de droguri.

Asasinarea preotului Marcelo Perez este o crimă "absolut inacceptabilă" şi trebuie să facă obiectul unei anchete "exhaustive", a cerut duminică biroul din Mexic al Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Într-o scurtă declaraţie, preşedinta Mexicului, Claudia Sheibaum, a dat asigurări că guvernul său a deschis o anchetă şi că este în contact cu autorităţile catolice.

"Acest act de violenţă (...) nu numai că privează comunitatea de un preot devotat, dar şi reduce la tăcere o voce profetică care a luptat neobosit pentru pace, adevăr şi dreptate în regiunea Chiapas", a reacţionat Conferinţa episcopală mexicană.

Violenţele s-au intensificat în statul Chiapas din cauza rivalităţilor dintre cartelurile Jalisco Nueva Generacion şi Sinaloa, cele mai mari două bande criminale din Mexic.


Sursa: Agerpres.ro 

 
 Citește și:

A murit consilierul Patriarhului Daniel. Mesajul emoționant al patriarhului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii