Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinţesa Anne, internată în spital! Anunțul Familiei Regale

ro

24 Jun, 2024 15:12 515 Marime text
foto: wikipedia.org Prințesa Anne a suferit răni minore și comoție cerebrală în urma unui incident la Gatcombe Park. Ea este internată la spitalul Southmead din Bristol pentru observație, iar recuperarea completă este așteptată rapid.


Iată anunțul Familiei Regale 

„Prințesa Anne a suferit răni minore și comoție cerebrală în urma unui incident petrecut ieri seară pe proprietatea Gatcombe Park.

Alteța Sa Regală rămâne internată la spitalul Southmead din Bristol, ca măsură de precauție, sub observație și se așteaptă o recuperare completă și rapidă.

Regele a fost informat și se alătură întregii Familii Regale pentru a-i transmite Prințesei cele mai sincere urări de bine și dragoste pentru o recuperare rapidă”, transmite Familia Regală.



Despre Prințesa Anne

Prințesa Anne a Marii Britanii (Anne Elizabeth Louise Alice; n. 15 august 1950) este un membru al familiei regale britanice și fiica reginei Elizabeth II. Este cea de-a șaptea deținătoare a titlului de Prințesă regală și în prezent este a paisprezecea în linia de succesiune la tronul britanic. În momentul nașterii sale era a treia în linie, apoi a doua după ce mama sa a devenit regină, până la nașterea fratelui său, Prințul Andrew în 1960.

Prințesa este cunoscută pentru munca sa de caritate și este singurul membru al familiei regale britanice care a participat la Jocurile Olimpice ca sportiv, scrie wikipedia.org. 

Prințesa Anne Elizabeth Alice Louise s-a născut la Casa Clarence din Londra. Tatăl ei este Prințul Filip, duce de Edinburgh, iar mama este regina Elisabeta a II-a. Cu puțin înainte de nașterea fratelui ei mai mare, Prințul Charles, în 1948, bunicul lor, regele George al VI-lea a emis un decret regal prin care se urma să se acorde titlul de Alteța Sa Regală pentru orice copil ai Ducelui și a Ducesei de Edinburgh. Astfel, la naștere, Prințesa Anne a primit titlul de Alteța Sa Regală Prințesa Anne de Edinburgh.

La vârsta de 21 de ani, ea a câștigat titlul la individual la Campionatul European de Echitație, care a avut loc la Burghley, și a fost votată personalitatea sportivă a anului 1971 de BBC. Fiica ei, Zara Phillips, va câștiga același premiu 35 de ani mai târziu. În 1976, a participat la Jocurile Olimpice de la Montreal ca membru al echipei britanice de echitație.

Pe data de 14 noiembrie 1973, Prințesa Anne s-a căsătorit cu locotenentul Mark Phillips la Catedrala Westminster din Londra. Cuplul are doi copii:
  • Peter Phillips, n. 15 noiembrie 1977
  • Zara Phillips, n. 15 mai 1981

Între 1986 - 1994, a condus Federația Ecvestră Internațională.

La data de 13 iunie 1987, regina a acordat titlul de "Prințesă Regală", Prințesei Anne. Titlul este acordat numai celei mai mari fiice a unui suveran, ultima titulară până la Prințesa Anne fiind fiica cea mare a regelui George al V-lea, Prințesa Maria, Contesă de Harewood.

La 23 aprilie 1992, prințesa a divorțat și s-a recăsătorit pe 12 decembrie 1992 cu Timothy Laurence, care în momentul căsătoriei era comandant în Marina Regală, astăzi este viceamiral.



Citește și:

Marea BritaniePuțini știu că regina Elisabeta a II-a avea o sosie. Cine este femeia care o înlocuia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii