Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Program controversat al Tik Tok, interzis în Uniunea Europeană. Ce motive au stat la baza deciziei

ro

07 Aug, 2024 17:40 196 Marime text
Sursa foto: Pixabay




 
  • Tik Tok își va retrage definitiv programul de recompense în Uniunea Europeană. Decizia vine după ce funcția, care îi recompensează pe utilizatorii care petrec mult timp în fața ecranului, a fost puternic criticată de Bruxelles.

Anunțul referitor la eliminarea funcției TikTok Lite a venit din partea Comisiei Europene, care a acuzat dependența pe care o pot da rețelele de socializare, conform știripesurse.ro.
 
Funcția îi recompensa cu monede virtuale pe utilizatorii care vizionează mult timp videoclipuri sau care dau like-uri. Monedele virtuale pot fi apoi transformate în carduri cadou pe site-urile partenere.
 
Anunțul făcut de Tik Tok

„Întotdeauna căutăm să colaborăm în mod constructiv cu Comisia Europeană și alte autorități de reglementare. TikTok este mulțumit că am ajuns la o rezolvare amiabilă și am retras acum programul de recompense TikTok Lite care a fost lansat în Franța și Spania în aprilie, pe care îl suspendasem deja în mod voluntar.”, spun reprezentanții Tik Tok.

 
TikTok și-a lansat noul serviciu controversat în Franța și Spania la sfârșitul lunii martie, înainte de a-l suspenda în Uniunea Europeană câteva săptămâni mai târziu, după deschiderea unei investigații de către Bruxelles.

Comisia Europeană a considerat că mecanismul prezintă riscuri grave pentru sănătatea mintală a utilizatorilor.
 
Citește și
 Schimbare majoră pe TikTok! Iată ce trebuie să știe utilizatorii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii