Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 11 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Roboți umanoizi lansați de Tesla. Aceștia vor putea îndeplini sarcini utile până la sfârșitul acestui an (VIDEO)

ro

11 Oct, 2024 19:06 144 Marime text
Sursa foto: Captură video/ X/ Elon Musk




 
  • La evenimentul Cybercab din California, Tesla a prezentat noul vehicul Robovan, iar pe scenă au apărut roboți umanoizi Optimus. Un videoclip a ilustrat abilitățile robotului, care a realizat sarcini cotidiene, precum aducerea unui pachet de pe verandă și udarea plantelor.

Robotul Optimus, descris de Musk ca o "transformare fundamentală pentru civilizație", a fost prezentat anul trecut în versiunea Gen 2, mai ușoară și mai rapidă, informează știripesurse.ro. Într-o discuție telefonică despre rezultatele financiare din aprilie, Musk a menționat că Optimus va începe să îndeplinească "sarcini utile" până la sfârșitul acestui an și că ar putea fi vândut pe piețele externe până la finalul anului următor.

La început, robotul Tesla nu era considerat un produs serios. Musk a prezentat proiectul în 2021 cu un moment amuzant, în care un bărbat îmbrăcat într-un costum de robot a dansat pe scenă. Totuși, în 2022, compania a arătat un prototip simplu, care a pășit timid în fața publicului. Musk a promis că Optimus va aduce o "transformare fundamentală pentru civilizație" și a făcut promisiuni ambițioase investitorilor, afirmând că va genera "două ordine de magnitudine" de îmbunătățire a producției economice și că poate fi "fabricat în volume foarte mari, în cele din urmă milioane de unități".

Cât valorează un robot Optimus

Costul estimat al robotului este de aproximativ 20.000 de dolari, iar Musk a afirmat că va contribui la crearea unui viitor fără sărăcie.
Musk a explicat că robotul va putea "face orice" și a oferit exemple precum plimbarea câinelui, supravegherea copiilor, tunderea gazonului și servirea băuturilor. El a estimat că un robot Optimus va avea un preț între 20.000 și 30.000 de dolari "pe termen lung". "Cred că acesta va fi cel mai mare produs din toate timpurile, din orice categorie", a afirmat Musk, conform The Verge.

"Optimus va merge printre voi. Vei putea să te apropii de ei și îți vor servi băuturi", a mai spus CEO-ul Tesla, Elon Musk.

 
 
După eveniment, transmisia live a arătat oameni interacționând cu roboții Optimus. Acțiunile acestora erau destul de limitate, rezumându-se în principal la saluturi în stilul Astro Bot. Deși era disponibilă o masă cu băuturi, Optimus nu făcea mai mult decât să țină o cană cu gheață. Un alt robot, însă, reușea să ofere mici pungi cadou la o altă masă și să joace "piatră, hârtie, foarfecă" cu invitații. În plus, un foișor închis adăpostea mai mulți roboți care dansau.

 
Citește și
Elon Musk„Producătorii chinezi de maşini electrice îşi vor «demola» concurenţii, în lipsa barierelor comerciale



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii