Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia. S-a finalizat procesul de testare al rachetei de croazieră hipersonice Zircon

ro

01 Jun, 2022 12:47 1271 Marime text
Bombardamente în Ucraina, foto cu rol ilustrativ: Twitter/ AZ OSINT

Rusia a finalizat testarea rachetei de croazieră hipersonice Zircon şi o va desfăşura înainte de sfârşitul anului pe o nouă fregată a Flotei Nordului, a informat miercuri, 1 iunie, un înalt oficial militar rus. 

Preşedintele Vladimir Putin a afirmat Zircon ca parte a unei noi generaţii de sisteme de arme de neegalat, capabilă să zboare cu viteze de nouă ori mai mari decât viteza sunetului.

Rusia a suferit pierderi grele în timpul războiului ei de trei luni în Ucraina, dar a continuat să efectueze teste cu cele mai noi rachete.

Ministerul Apărării rus a anunţat săptămâna trecută că a testat cu succes lansarea unei rachete de croazieră Zircon de pe o navă din Marea Barents către o ţintă aflată la aproximativ 1.000 km distanţă în Marea Albă, notează Agerpres.

Totodată, potrivit viceministrului rus de externe, Serghei Riabkov, „creşterea continuării furnizării de arme sporeşte riscul unei astfel de evoluţii", făcând referire la un posibil „conflict direct”. El a explicat că Statele Unite ale Americii nu au încercat să aplaneze conflictul din Ucraina, „dărâmând resturile unei abordări responsabile a situației”. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii