Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șapte persoane, printre care trei copii, ucise în atacul rusesc asupra oraşului Liov din vestul Ucrainei

ro

04 Sep, 2024 11:15 145 Marime text
Ucraina. Foto: Google MapsBilanţul atacului rus din timpul nopţii de marţi spre miercuri asupra oraşului Liov din vestul Ucrainei a fost revizuit în creştere, la şapte persoane decedate, printre care trei copii, potrivit ministrului de interne ucrainean, informează AFP citat de Agerpres.ro.

Acest bombardament asupra oraşului Liov (Lviv, Lvov) a intervenit la o zi după atacul sângeros cu rachete asupra unei şcoli militare din Poltava, în centrul Ucrainei, atac care a făcut cel puţin 51 de morţi şi 271 de răniţi.

"În total, şapte persoane au murit la Liov, printre care trei copii", a deplâns ministrul Igor Klimenko pe contul său de Telegram, în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat noi "lovituri teroriste ruse", îndemnând încă o dată Occidentul să îi livreze mai multe mijloace militare.


Rusia şi-a intensificat campaniile de bombardamente împotriva oraşelor ucrainene după ce Kievul şi-a lansat ofensiva în august împotriva regiunii ruse Kursk, ocupând acolo mai multe sute de kilometri pătraţi, în timp ce trupele Moscovei forţează să ocupe restul Donbasului ucrainean.

Sirene apărării antiaeriene ucrainene au răsunat miercuri în zori la Liov, înainte ca rachetele ruse să lovească acest oraş din vestul Ucrainei, situat la aproape 1.000 de km de linia frontului.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, Ucraina a fost vizată în timpul nopţii de marţi spre miercuri de 13 rachete şi 29 de drone explozive, dintre care şapte rachete şi 22 de drone au fost doborâte.

Agerpres.ro.

Citește și: 

România va dona Ucrainei un sistem de rachete sol-aer PATRIOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii